BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
BELGE

Emekli bankacıyım. Kılıçtaroğlu'nun belge diye sunduğu "Swift mesajı" denen şey; uluslararası para transferlerinde kullanılan; tüm dünyadaki bankalar tarafından genel kabul görmüş; kullanım şekli ve standartı belli olan mesaj şeklidir. Ülkemizdeki herhangi bir bankadan yurt dışındaki bir başka bankaya bahsi seçen Swift mesajı ile döviz gönderildiyse; karşı bankada anında aynı mesajın çıktısı oluşur.


...
Şimdi yapılması gereken; AKP Kılıçtaroğlu'dan iddia ettiği Swift mesajını alsın, sonra da karşı bankada karşılığını bulmaya çalışsın; bulursa CHP haklıdır, bulamazsa Erdoğan haklı olacaktır şüphesiz. 
Buyurun gerekeni yapınız.

...
Evet ticari faaliyet konusu olabilir bu para transferleri; ancak bir ülke lideri, ülke ekonomisine kazandırmak için halkın yastık altı altınlarını ve dövizlerini bankalara yatırmasını isterken; kendi yakınları ülke içinde vergi yükümlülüğünden kurtulmak için ülkedeki dövizlerini dışarıya çıkarıp, vergisiz ticaret yapıyorlarsa; bunun etik olarak görülmesi mümkün olmadığı gibi bu kadar milyon dolarların ülke içinde ne zaman kazanıldığı sorusu da ilk akla gelen soru olacaktır. 

Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim