Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 AK Parti’nin Melih Gökçek aracılığı ile BBP’yi karıştırmak için harekete geçtiği öne sürüldü. Rotahaber’in BBP’ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; BBP Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliği düşmüş olan Hasan Hüseyin Bozok ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 7 Kasım Cuma günü saat 16:00 ile 18:00 arasında Gökçek’in makamında bir görüşme gerçekleşti.
Bu görüşmede Bozok’un BBP’den istifa etmesi konusunda ikna edildiği ve bunu bir basın toplantısı ile duyurması konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

Kulislerde konuşulanlara göre ise; bu istifanın kamuoyunda yeteri kadar ses getirmesi için de daha önce BBP’den istifa etmiş olan eski partililerle bir araya gelinerek istifa açıklaması duyurulacak. 

Hasan Hüseyin Bozok Haziran 2014 de yapılan BBP kurultayından sonra teşkilat başkanlığından alınıp Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapılmıştı. Ancak Bozok bu kararı kabul etmedi ve o tarihten itibaren parti ile ilişkisini en alt seviyede tutarak parti kararına olan tepkisini bu şekilde açık etmişti.

Bozok Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde de BBP’nin aldığı karara aykırı açıklamalar yaparak dikkat çekmişti. Bozok’un bu açıklamalarından dolayı da BBP harekete geçerek kendisini merkez karar yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile ihraç istemiyle ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etmişti.

Öte yandan partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliği düşmüş olan Hasan Hüseyin Bozok'un önümüzdeki Cumartesi günü toplanacak Disiplin Kurulu’nun kararıyla partiden de ihraç edileceği belirtiliyor…

Hasan Hüseyin Bozok'un yapacağı istifa açıklamasının da disiplin kurulunun vereceği muhtemel ihraç kararından önce yapılarak kamuoyunda ihraç değil istifa ettiğini göstermek amaçlı olduğu öğrenildi.

Kaynak: ROTAHABER


Editör: TE Bilisim