BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 MHP Bir çok kurultay yaşadı en son yapılan 11.kurultayı son derece kritik bir süreçte yapılarak adeta 7 haziran seçimleri için prova yapılmıştır.Türkiye'nin yaşadığı bu ağır travma tahammül sınırlarını çoktan aşmış sabrın sınırlarına varmıştır.

Türk milletinin orjinal hafızası sayılabilecek ülkücü milliyetçi hareketin durumdan vazife çıkararak gereğini yapması gereken günleri yaşıyoruz.

MHP genel başkanı sayın Devlet Bahçeli bu süreci en iyi okuyan ortak milli hafızanın gereğini yapan müstesna bir insan olarak gönüllerde taht kurmuş kararan ülke geleceği teslim alınamayan kalenin umudu olmuştur.

MHP de ışıklar yanıyorsa daha her şey bitmiş değildir.Bu inanmışlık ve heyecan kurultay sürecine damgasını vurmuştur.Bu sefer çalana alarm zilleri kurtuluş ve çözüm olarak tartışmasız biçimde MHP yi işaret ediyor.

MHP kurultayına çok farklı sosyal ve siyasal kesimlerin ilgisi ne anlama geliyor?

Bu diğer siyasi partilerdeki seslerin aynı nakarata dönüşmesi ile birlikte MHP yediden yetmişe herkesin umudu olmuştur.Kurultay salonunda AKP ve CHP ye oy vermiş bir çok insanla kısa temasım bu görüşümüzü teyif ediyor.




MHP kökenli çakma adayların AKP ve CHP de ilgi görüp baş tacı edilmesi aslında MHP nin dolaylıda olsa haklılığını teyid eden kesin bir gerçektir.

Artık sözün bittiği MHP nin mutlaka iktidar olması gereken seçim öncesi son kongre meşalenin yakıldığı abdestlerin tazelendiği tarihi kongrelerden biri olarak güne damgasını vurmuştur.

MHP genel başkanı bu kez çok farklı bir coşku ile salonda ve salon dışında milyonlarca yanan yüreğe su serpen bir misyonla çok büyük ilgi görüyor.

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır bu böyle devam edemez ülke bu kara tabloyu hak etmedi.İşte milyonların hislerine tercüman olan mükemel bir konuşma ve muhteşem bir tablo ile MHP lideri ve kadroları ile umut olarak bir kez daha sahneye çıkmıştır.

Tarihin zor dönemlerinde Türkler hep sahneye çıkmış ve tarihin akışı değişmiştir İşte bugün bu topraklarda Türk milleti çok ağır bir sınavla karşıyadır.

Bugün artık hamle yapma,direnç gösterme zamanıdır.İşte bu siyasal direncin adresi Türk milletinin yediden yetmişe temsilcisinin Ülkücü milliyetçi hareket olduğu bir kez ispatlanmıştır.Bu salon iradesi fetih,Çanakkale ve İstiklal harbi ruh ve manasını yansıtan bir duruş olarak tarihe geçmiştir.İşte bu muhteşem konuşma satır satır okunması gereğinin yapılması gereken bir konuşma ile mesaj verilmiştir.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim