Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Türkiye’yi ‘muhaberat devletine’ dönüştürecek MİT yasasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. MHP söz konusu yasaya tepkili. MHP’nin hukukçu isimlerinden Konya Milletvekili Faruk Bal, önemli uyarılarda bulunuyor. Bal, “Bu yasa teklifi demokratik toplum gereklerine ve parlamenter demokratik sistemin özüne aykırıdır. AK Parti bu yasayı, boyutunu, ebadını bilemediğimiz, müthiş bir korkunun esiri olarak kendisini koruma refleksine dayalı olarak getirdi. 17 Aralık, 25 Aralık operasyonları çerçevesi içerisinde ortaya çıkmış olan yolsuzlukları, hırsızlıkları, kara para aklamalarını, altın kaçakçılıklarını örtbas edebilmek, onun delillerini yok edebilmek ve onları bulan polisleri, onları bulan savcıları bir çete şekline dönüştürüp ‘paralel devlet’ yaftasıyla onlara karşı bir istiklal mücadelesi verirken, silahlı kuvvet çerçevesi içerisinde MİT’i de burada bir misyonla görevlendirmek istiyor. MİT yasasıyla birinci amaç budur. İkinci amaç ise Oslo ve İmralı görüşmeleriyle birlikte ortaya çıkan vahim duruma bir kılıf uydurmak, bir kapak uydurmak ve bu şekilde Yüce Divan’dan kurtulmak.” ifadelerini kullanıyor.  
Faruk Bal, MİT’in emniyet ve askerden sonra operasyon yapma yetkisine sahip üçüncü güç haline geleceğine dikkat çekiyor: “MİT teknik cihaz olarak ordudan uçak istese, ordudan tank istese, ordudan füze istese bunlarla ne yapacak? MİT her şeyi yapabilir; iç operasyon yapar, dış operasyon yapar, ordudan tank ister, top ister, uçak ister, füze ister, gerekirse kafasına eserse dış operasyonda birtakım işleri yapar. Yargılama? Yargılama yok. ‘Bu MİT’in görevi’ dediğiniz zaman akan sular durulur. Türkiye’ye göre sular durulur da, uluslararası hukuka göre durulur mu? Hayır. Siz kendinizi kurtarmak için böyle bir uçurumdan aşağı atlayabilirsiniz ama Türkiye’yi bir uçuruma sürükleyemezsiniz. Gelin, Yüce Divan’da yargılanın. Türkiye’nin, hiç olmazsa iç hukukunda bu meseleyi halletmiş bir ülke olarak, hukuk devleti olarak, dışarıya söyleyebileceği bir sözü olsun.”

FACİAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise ‘MİT’in izlediği stratejinin ne kadar milli olduğunu sordu. Şunları söyledi: “MİT Yasası’nda yapılacak olan bu değişikliğin amacı, terörist unsurlarla yapılan görüşmelere yasal bir zemin sağlamak ve MİT’e demokratik hukuk devletinde olmayacak yetkiler vermek vasıtasıyla AKP iktidarını sürekli kılmak ve muhalefeti baskı altında tutmaktır. Bu yasa, MİT’i devlete ve Anayasa’ya değil, âdeta Anayasa ve devleti MİT’e bağlıyor. Bu yasa tasarısıyla anayasal demokratik hak ve özgürlükler, özel hayatın gizliliği, haberleşme özgürlüğü, konut dokunulmazlığı MİT söz konusu olduğunda devre dışı kalıyor. Bir faciayla karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi bir Frankenstein yaratıyor, bu Frankenstein ilk önce kendisini yiyecektir.”

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “MİT teklifinin Anayasaya aykırı olduğu için müracaatımız vardır. Bu korsan bir tasarıdır. Bu tasarının tamamı Anayasa’ya aykırı olduğu için görüşülmesi mümkün değildir. Bu önergenin işleme konulmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim