Türk Milleti Bekliyor Ama Neyi! Türk Milleti Bekliyor Ama Neyi!
 MHP, “emekli destek ödeneği” yapılması için kanun teklifi verdi.

MHP, emeklilere her yıl mart ve eylül aylarında bin 400’er TL olmak üzere 2 bin 800 TL “emekli destek ödeneği” verilmesi için yasa teklifi sundu...

Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık ve milletvekilliği yapmış emekliler, bundan yararlanamayacak. 

MHP’den emeklilere 2 bin 800 TL 

MHP, emeklilere her yıl Mart ve Eylül aylarında bin 400’er TL olmak üzere toplam 2 bin 800 TL “emekli destek ödeneği” yapılması için kanun teklifi verdi.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre; kendilerine emekli, yaşlılık veya malullük aylığı bağlanmış ya da toplu ödeme yapılmış olanlar ile bunların dul ve yetimlerine her yıl 1 Mart ve 1 Eylül tarihlerinde destek ödeneği verilecek.

Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık ve milletvekilliği yapmış emekliler dışında kalan bütün emeklilere yılda iki defa olmak üzere destek ödeneği verilecek.

Kanun teklifinin yasalaşması durumunda, 2015 yılı ikinci altı ayında geçerli olan aylık katsayısına göre her defasında ödenecek desteğin net miktarı bin 401.71 TL olacak.

Bu desteğin ilk olarak 2016 yılı Mart ayında ödenmesi durumunda ise miktarı net bin.485.81 TL olacak. Teklife göre emeklilere her yıl Mart ve Eylül aylarında bin 400’er TL olmak üzere toplam 2 bin 800 TL “emekli destek ödeneği” verilecek.

Teklifin gerekçesinde, Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık ve milletvekilliği yapmış emekliler dışında kalan bütün emeklilere, yılda iki defa olmak üzere her defasında 17000 gösterge rakamının ödeme tarihi itibariyle geçerli olan memur maaş katsayısı ile çarpımı suretiyle bulunacak tutarda destek ödeneği verilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Editör: TE Bilisim