Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Digiturk'ün yayın platformundan bazı kanalları çıkarmasına tepki gösterdi. Türkiye’de, basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu ifade eden Korkmaz, AK Parti'nin kendi gibi düşünmeyen her kesimi düşman ilan ettiğini söyledi. “Siyaset kumandanı, düğmeye basıyor, ilgili birimler harekete geçiyor, kılıf arıyor ve gereğini yapıyor” diyen Korkmaz, “Yeter artık düşün bu milletin yakasından, kumandasından.” dedi.

Son aylarda AK Parti cephesinden değişik basın kuruluşlarına yönelik saldırılar, tehdit söylemlerinin arttığını ifade eden MHP Kayseri Milletvekili, “Bu tehditler, bu tepkiler hep sona gidişin göstergesi. Çünkü bitiş ne kadar yaklaşırsa, bu yöndeki saldırılarda o kadar şiddetli bir şekilde artar. İşte AKP’de bitişte, çöküşte. 1 Kasım seçiminde millet, AKP’ye 13 yıldır yaptıklarının hesabını soracak.” diye konuştu.

BU TEDİRGİNLİK, BU ÖFKE NE DİYE?

İktidarın ülkeye verdiği zararın gün yüzüne çıkmaması medyaya baskı uyguladığını kaydeden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgür olması gereken medyayı AKP, karartmak istiyor. Neden korkuyorsunuz? Hani sizler şeffaftınız? Sakladığınız bir şeyler mi var? Bu tedirginlik, bu öfke ne diye?”

AK Parti'nin bu ülkede her şeye müdahale etme gayretinde olduğunu belirten MHP Milletvekili, “Akşam tüm televizyonlarda ulusa seslenenler, milleti gerenler, kendilerine havuz medya satın alanlar istiyor ki her yerde onlar olsun. Hep biz konuşalım. Yahu bu millet sizden bıktı. Anlayın artık. 13 yıldır, aynı şeyleri dinlemekten bıktı. Artık sahte gözyaşlarıyla çıktığınız ısmarlama programlar tutmuyor. Komedi siyasetiniz izlenmiyor. Reytingleriniz yerlerde geziyor. Yeter artık düşün bu milletin yakasından evdeki kumandasında. Bu millet hangi kanalı izleyip, izlemeyeceğini size mi soracak?”

İKTİDARIN KORKACAK BİR ŞEYİ YOKSA BASINA MÜDAHALE ETMEZ, DEMEK Kİ VAR

Basına yönelik baskıların, saldırıların asla kabul edilemeyeceğini belirten Süleyman Korkmaz, şunları kaydetti: “Eğer bir iktidar demokrasiye inanıyorsa, kendinden eminse ve korkacak bir şeyi yoksa basına müdahalede bulunmaz. Ama AKP’de bu vasıflar yok. Çünkü demokrasiye inanmıyor, benden olmayan, benim gibi düşünmeyen yok olsun istiyor. Korkuyor. İşte her şeyin altında bu var. Gelinen noktada ülkenin ne yazık ki kumandayla yönetildiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yani kumandan, düğmeye basıyor, ilgili birimler harekete geçiyor, kılıf arıyor ve gereğini yapıyor. Çünkü ülkede adaleti savunması gereken bazı çevreler, başka işler peşindeler. İktidarı eleştiren her kanal, her gazeteci uzaktan siyaset kumandanın, acil kodlu emriyle karartılmak isteniyor. ”

AVRUPA’DA ‘MEDYA ÖZGÜR’ DİYE HAVA ATIYORDUNUZ

Açıklamasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da seslenen MHP Milletvekili Korkmaz, “Buradan etkisiz kaldığı her olay karşısında ‘Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın’ diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum. Sayın Başbakan, Avrupa’da hava atıp, “medya özgür’ diyordunuz. Hani medya özgürdü? Eğer medya özgürse elinizi vatandaşın kumandasından elinizi çekin. Basını susturmaktan, karartmaktan vazgeçin. Sizin Başbakanlık yapabilme, partiyi yönetebilme gücünüzü her fırsatta test etmeye çalışan, sizi yönlendirmeye ve her defasında size istediklerini yaptırmak için mücadele edene ya da edenlere gereken cevabı artık verin. Deyin ki onlara, ben ‘Avrupa’da medya özgürdür’ dedim. Yahu bu ne hal? Ben bu ülkenin Başbakanıyım deyin. Ama diyemeyeceğinizi biliyoruz. Neyse, zaten 1 Kasım’a az kaldı, sen bilirsin sayın Başbakan”

Editör: TE Bilisim