YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
MHP Kayseri milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, AK Parti iktidarı döneminde Kayseri’de yerel basına komplolar kurulduğunu, tehditlere maruz bırakılarak insanların ekmeği ile oynandığını belirtti. Korkmaz, “Yerel basına kurulan komploların takipçisi olacağım.” dedi.

Milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, AK Parti iktidarı döneminde Kayseri basınının sahipsiz kaldığını, tehditlerle, baskılarla, komplolarla Kayseri gazetecilerinin ekmeğiyle oynandığını açıkladı. Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Biri hariç tüm gazetelerin resmi ilanları kesilerek yerel gazeteler mağdur edilmiştir. O dönem yaşananlara bugün dönüp baktığımızda gazetelere resmen komplo kurulduğu anlaşılmaktadır. Allah milletvekili olmayı nasip eder de TBMM'de görev alacak olursam, Kayserimizin sesi soluğu olan gazetelerimize yapılanların hesabını sormak için ne gerekiyorsa yapacağım. Kayseri basınının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki sesi soluğu olacağım. Kayseri halkının haber alma özgürlüğünü elinden almaya çalışanlardan hesap sorulması için ne gerekiyorsa yapacağım. Meclis'te ilk işim bu komplo olayının üzerine gitmek olacak.”

'BİK GAZETELERİ TEHDİT ETTİ'

Gazetecilerin mağdur edildiğini dile getiren Süleyman Korkmaz, “Ali Ceran'ın, Rifat Açıkgöz'ün, Recep Bulut'un, Osman Çiftçi'nin, Azim Deniz'in, Hasan Sami Bolak'ın, Oğuz Memiş'in, Veli Altınkaya'nın, Ömer Faruk Hamurcu'nun, Ümit Gündüz'ün, Ahmet Şapçı'nın, İsmail Çeri'nin, Mustafa Cengiz'in, Mustafa Çağan'ın, Rahmi Yağmur'un, Mustafa Eraslan'ın, Yılmaz Büyüknalbant'ın, Ahmet Mülayim'in daha adını sayamadığım bu şehrin basın hayatına yatırımlarıyla emekleriyle hizmet veren gazetecilerimizin suçu günahı neydi? Mağdur edilen hangi gazetemiz, hangi gazeteci arkadaşımız varsa mağduriyetlerinin telafi edilmesi için çalışmak boynumun borcu olsun. Yerel gazeteleri desteklemekle görevli olan Basın İlan Kurumu (BİK) Kayseri gazetelerini birleşeceksiniz diye tehdit etti, aylarca 5 kuruş ilan vermedi” dedi.

“Biz unutmayacağız, yerel basına kurulan komplonun takipçisi olacağız” diyen Korkmaz, “Sizler de yerel gazeteler olarak bunları unutmamalısınız diyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim