Ellerindeki Türk bayrakları ve çeşitli pankartlarla havalimanının dış hatlar terminaline gelen gruptakiler, 25 Mart’tan itibaren farklı havayolu şirketleriyle Dubai, Katar ve Malezya üzerinden İstanbul’a gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Uygur Türkünün evrak eksikliği gerekçesiyle Türkiye’ye girişlerine izin verilmemesine tepki gösterdi.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

“Kapılar açılsın, Uygur Türkü alınsın” ve “Türkiye uyuma, soydaşına sahip çık” sloganları atan gruptakiler, alkış ve ıslıkla protestoda bulundu. Gruptakiler daha sonra havalimanından ayrıldı. Çevik Kuvvet ekipleri, protesto dolayısıyla güvenlik önlemi aldı.

Uygur Türklerinin ülkeye giriş yapabilmesi için Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nce ilgili bakanlıklara izin yazısı yazıldığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı’ndaki Uygur

Uygur Türkleri Türkiye’ye girdi




Çin’deki insanlık dışı durumdan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşına düşen, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 35 Uygur Türk’ü ancak 17 gün sonra Türkiye’ye giriş yapabildi.

Çin’den gelen ve evrak eksikliği nedeniyle 25 Mart’tan bu yana Atatürk Havalimanı’nda bekleyen 35 Uygur Türkü, pasaport işlemlerinin ardından Türkiye’ye giriş yaptı.

Farklı havayolu şirketleriyle 25 Mart’tan itibaren Dubai, Katar ve Malezya üzerinden İstanbul’a gelen ve evrak eksikliği nedeniyle ülkeye giriş yapamayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Uygur Türkünün Atatürk Havalimanı’ndaki bekleyişi sona erdi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nce ülkeye giriş yapabilmeleri için ilgili bakanlıklara yapılan başvurular üzerine gelen talimatla Uygur Türkleri, kaldıkları terminal geliş katındaki özel bölümden alındı.

Pasaport işlemlerinin ardından Türkiye’ye giriş yapan Uygur Türkleri, polis eşliğinde Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Uygur Türklerinin, buradaki işlemlerinin ardından Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne sevk edildiği öğrenildi.

Ülkü Ocaklarından Uygur Türkleri Açıklaması!

ulku-ocaklarindan-uygur-turkleri-aciklamasi

Ülkü Ocakları Atatürk Havaalanı’nda Mahsur Kalan Uygur Türk’leriyle İlgili Basın Açıklamasında Bulundu

Bazı medya organlarına yansıyan haberlere göre, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 35 Doğu Türkistanlı soydaşımız Atatürk Havaalanında mahsur kalmıştır. 17 gündür “vizeleri olmadığı” gerekçesiyle havaalanının bir köşesinde bekletilen soydaşlarımızın yemek ihtiyaçları giderilmiş ancak yıkanamadıkları için bazılarının hasta olduğu ve 1 çocuğun hastaneye kaldırıldığı öğrenilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar zorda kalan herkese kucak açmış bir ülkedir. Tarihi, kültürel, dini ve insani bağlarımız hasebiyle bu soydaşlarımızın sorunlarının ivedilikle giderilmesi ve ülkemize kabul edilmesi gerekmektedir. Komünist Çin yönetiminin baskı ve zulmünden kaçan bu soydaşlarımıza yardım etmek her şeyden önce insanlığın ve nihayet kardeşliğin bir şartıdır. Bu insanların neden Türkiye’ye gelmek istediklerini sorgularsak, meselenin bizim açımızdan nasıl bir mahiyet arz ettiğini daha iyi idrak etmiş oluruz. Hatırlanacağı üzere Tayland’da bulunan 220 Uygur Türkü’de Türkiye’ye sığınmak istediklerini açıkça belirtmişlerdi. Bu vesileyle Tayland’da bulunan 220 Türk’ün akıbeti ile ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığının resmi bir açıklama yapmasını beklediğimizi de belirtmek istiyoruz. Ülkü Ocakları meseleyi çok yakından takip edecek ve her zaman soydaşlarının yanında bulunmaya devam edecektir.

Editör: TE Bilisim