Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Ak Saray’ olarak tanıtılan 1000 odalı Cumhurbaşkanlığı Binası ile ilgili tartışmalar sürüyor.
1 milyar 370 milyon liraya inşa edilen sarayın maliyeti tepki toplarken, son olarak milletvekilleri tarafından yapı ve iskân konusu da gündeme getirildi.

MHP'Lİ VEKİL: MİLLETİN ADAMI NASIL OLUYOR DA 1000 ODALI SARAYDA OTURUYOR

Konuyla ilgili konuşan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Buranın, yapı ruhsatı ve iskân ruhsatı var mı? Kimden aldınız? Ben bu soruları sordum ve adam gibi cevap veremediler. Milletin adamı nasıl oluyor da 1000 odalı sarayda oturuyor? Her yerde sarayı var. Artık sultan ve saray devri başladı.” ifadelerini kullandı.

Günal ayrıca, hukukî olarak Başbakanlık bütçesiyle, Cumhurbaşkanlığı konutu yapılamayacağını anlattı.

"BİNBİR GECE MASALLARI MI DÜZENLEYECEKSİNİZ?"

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise, “Bin odalı saraylarda binbir gece masalları mı düzenleyeceksiniz? Kaçak saray Türkiye’nin sembolü olmuştur. Kaçak saray, kibrin, milletin kesesinden caka satmanın sembolüdür. Yeni Türkiye kaçak saraya yüz milyonlarca dolarlar, asgari ücretlimize simit parası reva görmenin sembolüdür.” diye konuştu.

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu da ‘Ak Saray’ olarak tabir edilen yeni Cumhurbaşkanlığı binasının yüksek maliyetine sert tepki gösterdi. Halkın büyük çoğunluğunun asgari ücretle geçinmeye çalıştığını hatırlatan Halaçoğlu, “Borç tavan yapmış ama beyefendi egosunu tatmin ediyor. Kendisine emanet edilen milletin parasının bu şekilde israf edilmesinin hesabını elbet vereceklerdir.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zühal Topçu, Cumhurbaşkanı’nın aslında kendisi için bir kaçış odası yaptırdığını belirterek, “Er ya da geç, beytülmale el uzatmanın, ihaleye fesat karıştırmanın, ihale havuzlarının hesabını bu yüce millet soracaktır.” dedi.

Zaman

Editör: TE Bilisim