LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve yönetimi, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti.

Yeni kurulacak olan Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) çalışmalarına hız veren Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, İOSB'nin bilgilendirme raporunu sunmak ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Vali Kılıçlar'ı ziyaret etti.

SİTELER SANAYİ OLMAK İÇİN ÇOK BEKLEDİ

Kendilerini ağırladıkları için Vali Kılıçlar'a teşekkür eden Taklacı, 2 yıldır çalışmalarını yürüttükleri Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin artık Siteler esnafına kazandırılması gerektiğini söyledi. Taklacı, "Siteler Mobilyacıları çok bekledi. Artık büyüme ve gelişme sırası Siteler'de. Ve doğal olarak mobilya sektöründe, yıllardan beri, özellikle el işçiliği mobilyasında dünyanın önde gelen sanayilerinden biri olan Siteler, kazandığı birikimleri fabrikalaşarak değerlendirmek, ekonomiye katkıda bulunmak, kısacası büyümek istiyor. Sayın valimiz göreve geldiği ilk günden beri, esnafımızın ve özellikle sitelerin yanında bulundu. Kendisine OSB Uygulama Yönetmeliği gereğince bilgilendirme raporunu teslim etti. Kısa süre içinde bakanlıktan da olumlu cevabı alıp hızla işlemleri bitirmek istiyoruz" dedi.

ANKARA MOBİLYA KENTİ

Ziyaretten çok memnun olduğunu dile getiren Kılıçlar, sanayileşmenin kendilerini her zaman memnun edeceğini, özellikle bir mobilya kenti olan Ankara'nın sadece sektörü ihtiva eden bir sanayisinin olacak olmasından ayrıca memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Özellikle ekonomik anlamda dar boğazdan geçen Türkiye'nin bu tür yatırımlara ihtiyacının olduğunun altını çizen Kılıçlar, bu tür çalışmaların hem iş gücü hem istihdam yönünden Ankara ekonomisine kazandırdıklarının tartışılmaz bir gerçek olduğunu, İOSB’nin tüzel kişilik kazanabilmesi için bir an önce bilgilendirme raporunun Bakanlığa intikalini gerçekleştireceklerini ifade etti.
Cihan

Editör: TE Bilisim