90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu lideri Ahmet Muaz El Hatip Suriye'de insanca yaşamak isteyen bütün gruplar adına savaştıklarını söyledi.

Suriye Muhalif Güçler Koalisyonu Lideri Muaz El Hatip Gaziantep’te Anadolu Platformu'nu ziyaret etti. Ayaklanmanın belli bir grubun ayaklanması olmadığını belirten Muaz El Hatip, “Bu ayaklanma Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Alevi, Süryani, ne kadar grup varsa onlar için yapılmış bir ayaklanma. Mevcut sistem Aleviliği kullanıyor. Oradaki Aleviler bizim kardeşimizdir. Şu anda oradaki sistem kardeşleri karşı karşıya getiren bir sistem. Dünyada başka ülke milletlerini yok eden diktatörler çıkmıştır, ancak kendi milletini yok eden diktatör çıkmamıştır." dedi.

Muaz El Hatip, Suriye halkının mücadele ve ayaklanmasında 'samimi' olduğunu ve mevcut düzenin bu savaşı asla bertaraf etmeye gücünün yetmeyeceğini söyledi.

UZUN MENZİLLİ FÜZE KULLANILIYOR

Suriye'de mevcut yönetimin bazı şeylerin farkına varmasıyla uzun menzilli füzeler kullanmaya başladığını söyleyen Muaz El Hatip şunları kaydetti: "Son aylarda özellikle mevcut düzen uzun menzilli füzeler kullanıyorlar. Tarihte, yabancı milletleri yok etmiş diktatörler yöneticiler vardır ama kendi milletini yok etmiş, kendi milletine savaş açmış hiç bir yönetici yoktur. Bu diktatör şu anda her şeyi yok ediyor, her şeyi yerle bir ediyor. Geçen ayın içerisinde 68 kadın ve çocuğun olduğu, yaşlıların bulunduğu mahzenleri bombaladı. Yine son haftalarda Halep Üniversitesi'nin öğrencilerin olduğu kampüsü bombaladı ve bu olayda 80 civarında üniversite öğrencisi öldü."

El Hatip Suriye'de rejimin Aleviliği kullanmaya başladığına vurgu yaparken, "Eğer mevcut sistem Alevileri gerçekten korumuş olsaydı, Alevilerin olduğu bölgeler bu kadar fakir ve perişan olmazdı. Biz diyoruz ki oradaki Alevilerin hepsi bizim kardeşimizdir." diye konuştu.

ESAD YÖNETİMİNİN YALANLARINDAN BIKTIK

Muaz El Hatip, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in "Silahlı güçlerle görüşmeye hazırız" şeklindeki açıklamasını değerlendirirken de şunları söyledi: "Biz bunların bu sözlerine alıştık, maalesef yalancılıktan başka hiçbir şey yok. Yani bizim gecemizi ve gündüzümüzü harcayarak yaptığımız şey bu ümmetin halini daha iyi bir noktaya getirmektir. Bizim istediğimiz zaten askeri bir düzen değil, sadece ve sadece insan hakları ve tutuklu olan insanların, medeni insanların bırakılmasıdır. Şu anda onların ellerinde 160 bin, 170 bin civarında esir var. Bunlardan binlercesi kadın ve çocuklardan oluşuyor. Önce bunları serbest bırakın dedik, bu basit teklifimize dahi yok dediler. Önce onları bıraksınlar."

Editör: TE Bilisim