Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Macaristan'ın Sırp sınırının ardından Hırvat sınırını da jiletli tellerle kaçak göçmenlere kapatmasının ardından mülteciler belendiği gibi Slovenya güzergahına yönelmeye başladı.

Slvoenya hükümeti günde sadece 2 bin 500 mültecinin işlemlerini yapabileceğini açıklasa da kabul merkezlerine ulaşan kaçak göçmenlerin sayısı 8 bin 300'ü buldu. Pazar günü Makedonya'ya rekor sayıda mültecinin (10 bin) giriş yaptığı da dikkate alındığında Slovenya'ya binlerce insanın daha ulaşacağı tahmin ediliyor. Hava şartları; özellikle çocuk ve engellileri zorluyor.

Mülteci akınıyla ilgili komşu Hırvatistan'ı suçlayan Slovenya hükümeti, "Mültecileri kontrolsüz şekilde bilerek dağınık olarak yolluyorlar." açıklamasını yaptı. Bu sabah bin mültecinin trenle, bir o kadarının da otobüslerle Slovenya sınırına sevk edildiği belirtildi. Dün ülkeye 6 bin, bu sabah ise 4 bin göçmenin giriş yaptığı açıklandı.

Slovenya Meclisi, bugün mülteci akınına karşı askerlerin de görevlendirilmesi için hazırlanan tezkereyi oylayacak.

Editör: TE Bilisim