Türklerin, İslam'ı Araplardan değil, Zerdüştlerden öğrendiğini söyleyen Zeybek namazın İslam'da değil Zerdüştlükte olduğunu belirtti. Zeybek, "Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır" dedi ve şöyle konuştu:

"NAMAZ KURAN'DA YOK ZERDÜŞTLERDEN ALDIK"

"Kuran-i Kerim'de namaz diye bir kelime yoktur. Bilenler çok ama birçok insana şaşırtıcı gelecek bir ifade. Namaz kelimesi Arapça'da da yok. Bugün Araplar namaz demezler, bazen salat bazen zikir denir. Salat dua demektir. Biz Türkler Müslümanlığı Araplardan değil Farslardan öğrendik. Daha doğru Fars diye ifade ettiğimiz bu topluluk içinde Tacik diye bir halk vardır. Tacik halkını oluşturan da Samaniyan diye bilinen, Firdevsi'nin Şehname'sini yazdığı dönem, İbn-i Sina'nın yetiştiği iklim. Biz onlardan öğrendiğimiz için onlar ne diyorsa onu dedik. Onlar eskiden Zerdüşt dinine mensup idiler. Zerdüştler ibadetlerinin adına namaz derlerdi. Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır. Kuran'da namaz diye bir kelime yok. Vakit meselesi tartışmalı. Namaz ile ilgili günün başında ve sonunda tanrıya yakarın, salatta bulunun diye bir ifade var. Salat'ın da çok çeşitli anlamı var."

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Yukarıdaki satırlar ve muhteva şayet Namık Kemal Zeybek’e aitse gerçekten üzüntü ve hüzün vericidir. Sıra bunlara mı geldi? Zaten süratle namaz kılma oranının düştüğü ülkemizde insanların zerdüşt ve berdüşt edebiyatı ile ne alakası vardır? Amerika’yı yeni keşfetmiş bir bilge eda ile lüzumsuz gereksiz meseleler ile insanları meşgul etmek son derece hüzün verici ve manidardır.

Editör: TE Bilisim