CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e soruyorum CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e soruyorum
 Siyaset halkta karşılık ister vakit, nakit, bedel ister ter, emek, çile, vizyon, misyon ister. Dahası ekip, takım, ilke, ülkü ister. Sadece kendi aklına kıymet veren başka akıl ve iradeyi kendi aklını beyenme ile sınırlamak Allah'ın daha akıllı insanları yaratacağı ilahi hakikatine aykırıdır.

Şahsi kararları kendimiz ama başkaları ile ilgili kararları ortak akılla çözmek gerekir. Rab bana hep bana anlayışı ile ne ülke, ne parti, nede mahalle yönetilir. Padişahım çok yaşa diyen değil padişahım senden büyük Allah var diyen daha kıymetli olmaz ise asla başarı gelmez.

Seçim kazanmak çok bilinmiyenli bir denklemi çözmek gibidir. 81 il'de var olma ve kendini hissettirme başarısını göstermeden seçim kazanılmaz. Bu ülkede iktidar olması gereken Milliyetçilik ideolojisi itilir kakılır, iftira, itibarsizlık, etkilsizleştirme operasyonularına maruz kalırken bu hareketin mensuplarına sırt üstü yatmak yakışır mı ?

Tehlike, tehdit ve her türlü saldırı karşısında ortaya atılıp meydan okuyan kanımı canımı veririm diyenlerin davası için ter akıtmaktan vakit ayırmaktan kaçması son derece üzücü ve düşündürücüdür. Başarısızlığın en büyük nedenlerinden birisi bu vurdum duymazlık ve nemalazımcılıktır. Çalışıyor görüntüsü ile gizli işsiz gibi davranmak bu harekete haksızlıktır. Ülkücü üstün akıl milli hafıza sahibidir. Daha akıllısı bütün mensuplarının aklını enerjisini ve getirisini en iyi koordine edendir.

Sloganla sadece eleştirmekle olmaz. Adım adım ülkeyi taramayan Başbuğ'u bu hareketi bizlere bırakanları şehitleri kabirlerinde rahatsız eder. Sadece laf ebeliği ile kongre manevraları koltuk koruma kavgaları ile bu hareketin ve millletin önü tıkanamaz.

Milletin kafasında gönlünde yer alma başarısını gösteremeyen kendini hesaba çeksin. Süreçte yer alan herkes vakit nakit sınırı tanımamalıdır. Mahalle'de muhtardan daha az oy alan, akrabası ile bayramlaşmaya gitmeyen, ölü görüp ağlamayan, düğün görüp oynamayan, komşu kapısı çalmayan ne dediği anlaşılmayan ne mahalleye muhtar olur nede aday.

Bu şahsiyetleri yönetim kademesine getirmek MYK üyesi Milletvekili adayı yapmak hüzünlü maglubiyetlerin sebebidiir. Milletin temsilcileri milletin iradesi ile belirlenip millet oyuna başvurulmalıdır. Bunu engelleyen kafa yapısı totaliter ceberrut ve dayatma antidemokratik anlayışı yansıtır. Parti aday ve yöneticilerini belirleyen inanmış iradenin ortaya çıkardığı sinerji, harekete geçen enerji ve fedakarlığın aşamayacağı hiç bir engel yoktur.

Mahallesinin, akrabasının, tanımadığı şahsiyetleri kılavuz yapanların burnu yenilgiden kurtulmaz. Bir Milliyetçi Ülkücü aday yönetici ve üye için süre kesinleşince sıranın sürenin artık tartışması bitmeli bütün enerji imkanlar sonuç almak için seferber edilmelidir. Bu fedakarlıktan kaçan, kaçak güreşen birilerinin ceketlerine tutunan hareketin ülkenin önünü tıkayan vicdansızdır.

Seçimler aynı zamanda muharebedir bu psikolojik harpte başarıyı fedakarlığı ödüllendirmeyen yenilgileri cezalandırmayan ceza ve mükafat yerini yalakalıkla değiştirmişse güvercin taklası moda haline gelir. Buna da insan kıyma makinesi dayanmaz kıyıldıkça kıyılırız küçüldükçe küçülürüz.

Yeryüzünün her tarafında mensubu ile gönül rabıtasını kuramayan Türk milletinin her mensubunun veya zulüm gören her insanın sesi soluğu Milliyetçi Ülkücü hareket olmadan kara yazgıya maniye hüzünlü mağlubiyetlere dur diyemeyiz.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim