SURİYEDE KARDEŞLİK BARIŞTIRMAKLA OLUR. AYRIŞTIRMAK KARIŞTIRMAK FİTNE DEĞİLMİDİR?

      İnsanlığın zulüm gördüğü her coğrafyada mazlumların yanında olamayan Türkiye yarın bu topraklarda kendini savunmakta acze düşer.Mazlumun dini ırkı rengi milleti milliyeti aidiyeti yoktur.

      Mazlumlara sahip çıkmak dünyanın neresinde olursa olsun insanlığın şeref namus vicdan borcudur. Bu özellikle zulmü ortadan kaldırmak fitneye musibete mani olma misyonu ile kendi görevli addeden Müslüman Türk milletinin boynunun borcudur.

      Mazlumlar bu asil şerefli milletten ve onun yöneticilerinden küresel istila senaryolarına eklemlenmeden hesapsız karşılıksız yanlarında durulmayı bekliyor.
Bu konuda tarihi milli hafızaya müracaat etmeyen yöneticiler çok büyük felaketlerle karşı karşıya gelmekten kurtulamazlar. Şimdi Mısır, Irak Libya, Afrika, Afganistan, Doğu Türkistan, Arakan, Kerkük gibi mazlum ellerde Türk milletinin samimi içten kardeşlik duruşu bekleniyor.

      Bu görev gerçek kardeş gibi davranmakla yerine getirilir. Kardeşleri hangi gerekçe ile olursa olsun çatıştırmak devamına vesile olmak kanın akıtılmasına yangına körükle gider gibi gitmek Müslüman kardeşlik tavrı mıdır?

      Kardeşlik görevi barıştırmakla yerine getirilir. Karıştırmak ayrıştırmak taraf olmak daha fala kan dökülmesine sebep olmaktır. İki mümin ihtilafa düşerse üçüncüsünün görevi barıştırmak arayı bulmaktır.

      Orada bir zalim kan döküyor, ama aynı zalim Türkiye de de var Esad kanlı katil doğrudur ama Öcalan maydanoz mu satmıyor? O daha alçak kanlı katil değil midir?
Bu katil tercihinin ölçüsü nedir? Birini gözden çıkarmak diğerine sarılmak nasıl bir tercihtir. Esad'ı gözden çıkaran ABD Öcalan'la Türkiye'yi koordinatör masaya oturtuyor.
Biz küresel çetelerin bölgesel taşeronu bir ülke olmayı içimize sindirebilir miyiz? Başkalarının kuyruğuna takılarak lider ülke asla olamayız.

      AKP iktidarı dış politika başta her yönüyle sınıfta kalmış bir siyasal iflas iktidarıdır. İslam dünyasına ABD ve AB kuyruğunda müdahalenin acı sonuçlarını birlikte yaşıyoruz.
Dün İngiliz ve İsrail fitnesi aynı müdahaleyi yaptı yıllarca fatura garip çilekeş fedakar Türk milletine çıktı. Kardeşçe sivil kendi dinamiklerini harekete geçirici bir değişim dışında taraf olmak yangına körükle gitmektir fitnedir akan kana ortak olmaktır.