Aydınlar Ocağı Genel Başkanından Tarihi Uyarı! Aydınlar Ocağı Genel Başkanından Tarihi Uyarı!
 23/01/2017 tarihli (Bugün) 29957 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunan Kanun Hükmünde Kararname ile “Olağanüstü hal kapsamında Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” kurulmuştur.
 
Kararnamenin 2. Maddesine göre Komisyona;
“ (1)
a) Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi.
b) Öğrencilikle ilişiğin kesilmesi.
c) Dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması.
ç) Emekli personelin rütbelerinin alınması.
(2) Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle gerçek veya tüzel kişilerin hukuki statülerine ilişkin olarak doğrudan düzenlenen ve birinci fıkra kapsamına girmeyen işlemler de Komisyonun görev alanındadır.
(3) Bu maddede belirtilen işlemlere bağlı olarak olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerde yer alan ilave tedbirler ile kanun yollarının açık olduğu işlemler hakkında ayrıca başvuru yapılamaz. “
 
Önceki işlemler için komisyonun çalışmaya başladığı tarihten itibaren 60 gün içinde; bundan sonraki işlemler için o işlemlerin Resmi Gazete’ de yayımlandığı tarihten 60 gün içinde olmak üzere Valilikler ya da en son görev yapılan kuruma müracaat edilmesi mümkündür.
Bilgilerinize…



Editör: TE Bilisim