Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
Antalya'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik 9 Ekim 2015 tarihinde Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen operasyonda tutuklanan 12 sanık, hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda 6 sanık, adli kontrol şartıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün sabah saat 09.00'da Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan dava, gece 01.30 sıralarında sona erdi. Duruşmaya tutuklu sanıklar: Ramazan M., Mizgin Ö., Şakir T., Harun I., Uğur Devran Ü., Rezan C., Süleyman K., Mehmet Hadil B., Hakan Ş., Fırat G., Mahsun O. ile tek tutuklu kadın sanık Emine P., avukatları ve bazı müştekiler katıldı. Yedi tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. 'Silahlı terör örgütüne üye olup, yasadışı sokak eylemleri yapmak, örgüt propagandası yapmak ve küçük yaştaki çocuklar ile üniversite öğrencilerinin terör örgütü PKK'nın kırsal yapılanmasına aktarmakla' suçlanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Katılan iki müşteki o dönemde haber alamadıkları çocuklarının PKK'ya katılmış olabileceğini düşünerek şikayetçi olduklarını belirterek, şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi. Mahkeme, polisin sunduğu bir çok olaya ilişki DVD çözümlerinin yapılması ve Özgür Öğrenci Derneği diye bir derneğin kurulup kurulmadığının tespiti, böyle bir dernek var ise faaliyetlerinin öğrenilmesine hükmetti.

TCK Kanunun 314/2 Maddesi gereğince, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlaması haklarında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen 12 tutuklu sanıktan Mahsun O., Şakir T., Hakan Ş., Mehmet Hadil B., Mizgin Ö. ile Emine P., uzun savunmaların sonunda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer sanıkların tutuklu olarak yargılanmasına devam edilmesine karar verildi. Dava 21 Haziran 2016 tarihine ertelendi.Cihan

Editör: TE Bilisim