AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
 “PKK tak diye emretmekte hükümet ise şak diye yapmaktadır” diyen Kalaycı,  “Türk Milleti yaşanan oyunun farkındadır” ifadelerini kullandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı bayramlaşma programında buluştu. Parti binasında gerçekleşen programa MHP Konya Milletvekilleri Mustafa Kalaycı, Faruk Bal, MHP İl Başkanı Av. Tarık Taşcı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Şakir Dinçer, MHP Karatay İlçe Başkanı Yusuf Küçükhemek, MHP Meram İlçe Başkanı Mustafa Özhan, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Nur, MHP ilçe ve belde teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bayram konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, Türkiye'nin PKK ve Kandil dayatmaları ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Başbakan'ın “Meclisi erken açabiliriz” sözlerini hatırlatan Milletvekili Kalaycı, “Meclis'in erken açılarak esnafın, çiftçinin sorunlarına çare mi getirilecek, yoksa gençlerimizin işsizliğine çare mi bulunacak? Hayır. Ya ne yapılacak sözde demokratikleşme adı altında PKK'nın dayattığı mutabakat metnindeki maddeler yerine getirilecek. Hükümet şu anda PKK, Kandil ve BDP içinde aciz konuma düşmüştür. PKK örgütü sınırlarımıza göz dikmeye başlamıştır. Hükümet ise onların dediklerini yerine getirmeye çalışmaktadır. PKK tak diye emretmekte hükümet ise şak diye yapmaktadır. Türk Milleti yaşanan oyunun farkındadır. Demokratikleşme adı altında PKK'nın talimatlarını yerine getirenler Türk Milletini kandırdıklarını sanmasın. Oynan oyun Türkiye'nin PKK'ya teslim edilmesidir ve buna Türk Milleti izin vermeyecektir” dedi.
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da PKK'nın savaş tazminatı istemini birkez daha gündeme getirdi. “Anayasa uzlaşma komisyonunda verdikleri önerge ile BDP anayasaya savaş tazminatı kavramının konulmasını istemiştir” diyen Milletvekili Faruk Bal, “Bu durum Türk Milletine, şehitlerimize, ecdadımıza hakarettir. Bu nedenle öneriye en sert tepkiyi gösterdik. Hükümet kanadı ise bildik cümlelerle olayı geçiştirmeye çalıştı. PKK sanki bir devletmiş gibi, savaş kazanmış edasıyla Türkiye'den tazminat isteyeceği bir değişiklik istiyor ama hükümet kanadı yine sesini yükseltemiyor. Burada amaç sözde kurulacak büyük kürdistanın temelini oluşturmak ve gelecekte Türkiye'yi zor durumda bırakmaktır” diye konuştu.
MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşcı da ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifaderek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. “Hüzün içinde Ramazan Bayramını idrak ediyoruz” değerlendirmesinde bulunan Taşcı, şöyle konuştu: “Doğu Türkistan'da, Kerkük'te, Suriye'de Filistin'de, Mısır'da yine Müslümanlar zulüm görüyor. İşkenceye uğruyorlar, katlediliyorlar. Böyle bir durum karşısında hüzünlenmek el değildir. Çünkü nerede bir Müslümanın kanı dökülse ciğerimiz yanmaktadır. Ancak nedense Doğu Türkistan'daki, Kerkük'teki zulüm hükümet tarafından görmezden gelinmekte, iş Mısır, Suriye, Filistin olunca sesini yükseltmektedir. Doğu Türkistan'da, Kerkük'te katledilen Müslüman değilmidir, Türk değilmidir?” Türkiye'nin PKK dayatmaları ile karşı karşı karşıya kaldığını da belirten Başkan Taşcı, “Ülkemizi bölmeye çalışan ele kanlı teröristler hükümete taleplerini sürekli dayatmaktadır. Bu nedenle Türk Milleti olarak bölücü terör örgütene karşı birlik ve beraberliği elden bırakmalıyız. Hainlere ve işbirlikçilerine karşı en iyi cevabı sandıkta vermeliyiz” diye konuştu.  
HASAN AYHAN

Editör: TE Bilisim