BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Terör örgütü PKK’nın Halk Savunma Güçleri (HPG) adını verdiği militanlarıyla Güneydoğu’da yaşayan birçok vatandaşa iş imkânı sağlayacak yatırımları nasıl engellediği ortaya çıktı. HPG militanlarının Cudi Dağı eteklerinde yapımı süren termik santral inşaatını engellemek için bölgedeki iş adamlarına kendi logolarıyla hazırladıkları belgeleri göndererek tehdit ettiği ortaya çıktı. 
İSTİHDAMA BÜYÜK DARBE

Şırnak ve Silopi arasında bulunan Cudi Dağı eteklerine yapılmasına başlayan Termik santral bölgedeki enerji ihtiyacını karşılamasının yanında birçok insana istihdam sağlayacak bir proje. Fakat bölgenin kalkınmasını istemeyen terör örgütünün, projeyi tehdit belgeleriyle nasıl sabote ettiği gözler önüne serildi. 

CAN VE MALINIZ HEDEFİMİZ

Vahdet’in ele geçirdiği, terör örgütü PKK’nın iş adamlarına gönderdiği belgelerde, “Termik Santralinin çalışmaları durdurulmadığı sürece, yöneticileri, çalışanları ve yandaşları birinci derece hedefimizdir. Can ve mallarına yönelik yaşanacak olumsuz durumlardan biz sorumlu değiliz” ibareleri vahim tabloyu gözler önüne seriyor. Ayrıca, terör örgütü PKK’nın iş adamları ve esnaflardan bu şekilde haraç topladığı da iddia edildi. 

BARAJLAR KORUCULARA EMANET EDİLECEK

Çö­züm sü­re­ciy­le gö­rev ta­nım­la­rı de­ğiş­me­ye baş­la­yan köy ko­ru­cu­la­rı, Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu Böl­ge­sin­de­ki ba­raj­la­rın gü­ven­li­ğin­de is­tih­dam edi­le­cek. İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Di­yar­ba­kır, Bat­man, Şır­nak ve Bin­göl'de ya­pı­mı de­vam eden ba­raj­la­rın ko­run­ma­sın­da ko­ru­cu­lar­dan da ya­rar­lan­ma ka­ra­rı al­dı. Ana­do­lu Köy Ko­ru­cu­la­rı ve Şe­hit Ai­le­le­ri Kon­fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Zi­ya Sö­zen, böl­ge­de şu­an­da yak­la­şık 50 bin ko­ru­cu­nun gö­rev yap­tı­ğı­nı söy­le­di. Ko­ru­cu­la­rın ba­raj gü­ven­li­ği­nin sağ­lan­ma­sın­da gö­rev al­ma­sı­nın se­vin­di­ri­ci ge­liş­me ola­rak ni­te­le­yen Sö­zen, böl­ge­de gö­nül­lü ko­ru­cu­luk ya­pan­la­ra bu gö­rev­de ön­ce­lik ve­ril­me­si­ni is­te­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Ba­raj­lar­da gö­rev­len­di­ril­me­si plan­la­nan bin ki­şi­lik kad­ro için mü­ra­ca­at­la­rın so­na er­di­ği­ni vur­gu­la­yan Sö­zen, baş­vu­ru­la­ra böl­ge hal­kı­nın yo­ğun il­gi gös­ter­di­ği­ni ifa­de et­ti. Açı­lan kad­ro­nun 12 ka­tı baş­vu­ru ol­du­ğu­nu  di­le ge­ti­ren Sö­zen "Bin ki­şi­nin is­tih­dam edi­le­ce­ği kad­ro­ya yak­la­şık 12 bin ki­şi baş­vur­du. Çok yo­ğun bir il­gi var" de­di.

Editör: TE Bilisim