İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Diyarbakır’ın Sur ilçesi Dürümlü Mezrası’nda, terör örgütü PKK mensuplarına ait bomba yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin anısına Tanışık köyünde cami yapılacak. Patlamada 2 oğlunu ve 1 torununu kaybeden köy muhtarı Bayram Yaman, “Caminin ismi muhtemelen ‘Şehitler Camii’ olacak. Ben kendi arsamı verdim.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı, PKK’lılar tarafından katledilen 16 sivil vatandaşın yaşadığı Tanışık Mahallesi'nde cami inşa edecek. Köylüler, mevcut cami ve taziye evinin yetersiz olduğunu bildirince, Diyarbakır Müftülüğü harekete geçti. Müftülük, cami yapılması talebini Diyanet İşleri Başkanlığı’na iletti. Caminin yapılmasına onay veren Diyanet, çalışmalara başladı. Yenişehir Müftülüğü'nce hazırlanan proje, ilgili yerlere gönderildi. İlerleyen zamanlarda caminin inşaatına başlanacak.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman, yapılacak caminin isminin ‘Şehitler Camii’ olacağını söyledi. Patlamada hayatını kaybeden yakınlarını andığını anlatan Bayram, “Caminin yapılması için arsamı verdim. Daha önce de okul için arsamı vermiştim. Dünya malıdır, nereye götüreceğim.” şeklinde konuştu.

Yenişehir ilçe Müftüsü Şevket Dilmaç ise 350 metrekare alanda cami yapılacağını kaydetti. Dilmaç, “2 katlı cami yapacağız. Kubbeli yaptıracağız. Alt katında taziye evi, Kur’an kursu ve lavabolar olacak. Hem 16 kişin anısına hem de mevcut caminin yetersizliği sebebiyle böyle bir karar aldık. Köyün ihtiyacını karşılamıyor.” ifadelerini kullandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim