Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi
Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu 14. dönem mezunlarını verdi. Mezun olan 472 öğrenci aileleriyle birlikte mezuniyet sevincini yaşadı.

Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 eğitim yılı mezuniyet törenine; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Şahin ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde, İstanbul Valisi Vasip Şahin bir konuşma yaptı. Günümüzde asimetrik savaşların geliştirildiğini belirten Vali Şahin, ''Savaşların artık vekalet yoluyla yapılıyor olması, asimetrik savaşların geliştiriliyor olması polisimize ve güvenlik güçlerimize daha fazla yük bindiriyor, iş çıkarıyor. Özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri bu asimetrik savaşa ve tehdide karşı yeni teknolojilerle yeni bilgilerle mücehhez kıldılar sizleri ona göre eğittiler ve o tehditle, o tehlikeyle mücadele metotlarını öğrendiniz. İnşallah onunda üstesinden sizler geleceksiniz, hep birlikte geleceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.'' şeklinde konuştu.

Yeni mezun öğrencilere seslenen Vali Şahin, ''Sizlerden özel bir ricam, lütfen vatandaşımıza ve amirlerinize hiçbir zaman saygıyı eksik etmeyin. Bu sizi yüceltecektir, sizi yükseltecektir, sizin konumunuzu, değerinizi millet nezdinde de amirleriniz nezdinde de daha çok artıracaktır.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise, ''Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devletimizin otoritesini sarsılmaz gücünü temsil eden teşkilatımız bu gücünü Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlı, cesur, özverili, yüksek disiplinli, iyi yetiştirilmiş, çevresinde daima sevgi ve güven yaratan polislere sahip olmasına borçludur. Türk polisi vatandaşlarına şefkatle yaklaşan, milli birlik ve beraberliğimizi koruma huzur ortamını sağlamada demokrasiye inanan ona sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne saygılı çağdaş gelişim ve değişimleri yakından takip ederek halkına en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindedir.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 14. dönem birincisi Muhammet Buğra Kabakçı mezuniyet yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra mezun öğrencilerden dereceye girenlere ödülleri verildi. Mezun öğrencilerin Aikido ve polis müdahale yöntem ve teknikleri gösterisinin ardından polis marşı okundu. Daha sonra yemin eden öğrenciler, mesleklerine ilk adımı attı.Cihan

Editör: TE Bilisim