Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Dokunulmazlıkları neye dayanarak kaldırdılar? Bunlar 'Arabaların bagajlarında silah taşıyorlar' diyor. Bunu iddia eden tek bir savcı yok. Hakkımızda 550 fezleke var ama tek bir tanesi bile 'silah taşıdılar' demiyor. Bizi öyle suçlayan savcı yok. Öyle bir şey yok çünkü." dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Ağrı il örgütü tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Demirtaş'ın yanı sıra Ağrı HDP milletvekilleri Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Sırrı Sakık, Mukaddes Kubilay ile vatandaşlar yer aldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Demirtaş, milletvekilliği dokunulmazlığına değindi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını eleştiren Demirtaş, "Devleti yönetenler, iş başına gelenler, sizlerin, bizlerin ve halkların oylarıyla iktidara gelenler ülkenin sorunlarını çözmekle yükümlülerdir. Eğer anayasanın kendilerine verdiği görevi yerine getirmeyeceklerse istifa etmelidir. Dokunulmazlıkları neye dayanarak kaldırdılar? Bunlar 'Arabaların bagajlarında silah taşıyorlar' diyor. Bunu iddia eden tek bir savcı yok. Hakkımızda 550 fezleke var ama tek bir tanesi bile 'silah taşıdılar' demiyor. Bizi öyle suçlayan savcı yok. Öyle bir şey yok çünkü. Ama her gün Cumhurbaşkanı da öbürü de söylüyor. Peki bile bile bu kadar açık yalan konuşan insandan korkulmaz mı? Bu kadar kul hakkı yeyip insanlara haksız yere bu şekilde suçlamalar yöneltip milyonlarca insanın iradesine hakaret edenlerden korkulmaz mı? Onu yapan her şey yapar" ifadelerini kullandı.

DBP'li belediyelerinin gelir ve giderlerinin incelenmesi konusuna da değinen Demirtaş, "Gideceksiniz bütün DBP'li belediyelere, odalarına oturacaksınız, bütün evraklar tek tek incelenecek ve bulacaksınız. Bu paralar nereye gidiyor, bulacaksınız. Normalde belediyelere yılda 3-5 gün, bilemedin bir hafta teftiş yapılır, giderler. Müfettişler birkaç kez gelir. Arkadaşlarımız seçildiğinden beri teftişteler. 100 tane belediye var ve hepsini teftiş ediyorsunuz. Madem 'dağa para gitti' diyorsunuz, bir tane müfettişiniz bunu bulsaydı. Zaten paranın büyük bir çoğunluğu personel parasına gidiyor. Çok az bir kısmı kalıyor, onu da canla başla arkadaşlarımız güzel güzel hizmetler yapmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim