MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye plakalı bomba yüklü bir aracın infilak etmesiyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Aracın amaç ve hedefinin ne olduğu bütün hesaplarla incelenmeli ve kamuoyu aydınlatılmalıdır. Sınırlarımız ateş topuna dönüşmüştür. Esad'dan kaçarak ülkemize sığınan mülteci akınının boyutu gittikçe yoğun bir hal almaktadır. Sınırlarımızdaki güvenlik ağır yara almıştır.

Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!

- Bizim için öncelikli konu Suriye'nin öncelikli bütünlüğü ve bu ülkedeki iç savaşın sona ermesidir.

- Başbakan Erdoğan Türk Milliyetçiliğine dair sert, tahammülsüz ve düşmanca mesajlar vermekte. Türkiye'nin içinde bocaladığı bu zaman diliminde MHP'nin önem ve sorumluluğu artmıştır. MHP'yi yanlış tanıtmaya çalışanlar bizi anlama gayreti göstermelidirler.

- Bir fikre dayanan milli ve manevi değerlerle irtibatını güncelleyerek sürekli hale getiren Türk milliyetçiliği milletimize rehber olmak için çaba sarf etmiştir.

- Başbakan BDP ile köşe kapmaca oynamasının inandırıcı olacağını mı düşünmektedir? BDP'lilerin teröristle sarmaş dolaş olması neyse, hükümetin İmralı canisiyle bir araya gelmesi de aynıdır.

PKK, NEYİN KARŞILIĞINDA SİLAH BIRAKACAK?

- PKK'nın silah bırakacağı, barışın geleceği yalana dolana batmış iktidar sözcüleri tarafından iddia edilmektedir. Şayet mümkün olursa PKK'nın silah bırakması neyin karşılığında gerçekleşecek? Hadi dağ bakiyesi sınır dışına çıktı. Peki, İstanbul’u Ankara'yı mesken tutmuş PKK'lılar buradan nasıl kazınacak? Başbakan ve arkadaşları kendilerini akıllı herkesi enayi mi görüyor?

- Emeklimiz insanca yaşayabilecek gerçek çözüm reçeteleri duymayı arzulamaktadır. Milletimiz hainlere gözünü kapayacak ve bir şey olmamış gibi davranacak kadar vicdani erozyona uğramamıştır.

BAŞBAKAN ELİNDE ÇİÇEKLERLE SİLİVRİ’YE KOŞTURURSA…

- Milletimiz olan bitene sesini çıkaracaktır. Medya ve STK'lar susturulmuştur. Partimize tuzaklar kurulmuş ve ahlaksızca iftiralar atılmıştır. TSK'nın etkisizleştirilmesi için tutuklamalar başlamıştır. Başbakan Balyoz davası kapsamında hüküm alan komutanımızı ziyaret etmiştir. Bundan da en ufak rahatsızlık duymamıştır. Başbakan elinde çiçeklerle Silivri'ye koşturursa kimse şaşırmasın.

SAYGUN’A ZİYARETİ SAMİMİ BULMUYORUZ

- Başbakan'ın bir anda uzun tutukluluk sürelerini eleştirmesi yeni bir oyunun başlangıcıdır. Sayın Başbakan keşke ameliyat öncesi bu değerli şahsı aklına getirseydin yaptıkların ve söylediklerin çelişmezdi. “Tarih affetmeyecek” demesi ve yargıya müdahale etmeye çalışması büyük bir tutarsızlıktır. Ergun’a yapılan ziyareti samimi bulmuyoruz. Keşke ameliyattan önce bunları yapsaydın.

ABD BÜYÜKELÇİSİ’NE TEPKİ

- Bir yabancının içişlerimiz hakkında doğru ve yanlış konuşabilmesi nezaketi hiçe saymaktır. Doğrudur, yargıda açmazlarımız vardır ama bu bizim iç meselemizdir. Diplomatların içişlerimize burnunu sokmaları Erdoğan’ın kul köle olmalarından kaynaklanmaktadır. Hükümet bu imkânı 10 yıldır dünyaya sunmaktadır

- “Türkiye kimsenin şamar oğlanı değildir” sözleri günü kurtarmak için söylenmiştir.  Çıkışlar kuru gürültüdür. Başbakan Erdoğan gerekeni yapmalıdır.

OBAMA’YA DA SERT ÇIKTI

- Obama kendisine verilen sorulardan sadece 7’sine cevap vermiş ve bir gazetede yayınlanmıştır. Diğer 4 soru neden cevaplanmadı. Bu mülakatında Obama, Başbakan Erdoğan’ın küresel konularda harika bir partner olarak gördüğünü itiraf etmiştir

- Milletimizi uyandırmak için 9 bölgede açık hava toplantıları düzenlemeye karar verdik. İlkini Bursa'da Kuruluş mitingi adıyla düzenleyeceğiz.

Editör: TE Bilisim