Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Özellikle son yıllarda; tüm tahıl, baklagil, sebze ve meyve fiatlarının aşırı yükselmesi ile, tarımsal girdilerin pahalılığı yanında YERLİ TOHUM MESELESİ de haklı olarak vatandaş tarafından fazlaca konuşulup, tartışılan bir gerçek olmuştur.

Ne demiştim; " TOHUM ÜRETİM ve İSLAHINA önem verelim.Yıllardır, Kendi toprak ve iklim koşullarında yetişip, müstesna özellikler ile damak tadımıza uygun tohumların verimliliğini ve çeşitli doğal şartlara dayanıklılıklarını geliştirip, Uluslararası Tescillerini Türk Tohumları Olarak yaptıralım. Tohumların Genetik Kodları, Şifreleri biz de olsun, yabancı da değil, dünyadaki biyoteknolojik yarış da geri kalmayalım." 

Bu çalışmalara önem verdik.Çalışmaları daha önceden başlayıp sonuçlanıp, islah edilen tohumları da tescil ettirerek isimlendirdik.

Örneğin; Cumhuriyet, Ata, Turan, Gün Bey, Altay, Fırat vb. Ama, maluf çevreler, ithal mafyası, Türk Tarımını çıkmaza sürükleyenler bu adımlarımızdan aşırı rahatsız olup televizyon ve gazeteleri ile şahsıma karşı inanılmaz saldırıya geçerek; " şimdi de toprakdan ÜLKÜCÜ TOHUMLAR FIŞKIRACAK.ÜLKÜCÜ BAKAN IRKÇILIK YAPIYOR.

Tohumlara nasıl Türkçe İsimler Verirlir, Dünya bize ne der...
Ve daha niceleri..."

Tek başıma mücadele ettim.En yakınlarımdan siyasi destek gelmedi.Hatta, ne yazık ki karşı cephede yer almaktan geri durmadılar....

İşte geldiğimiz sonuç...Ben inanarak doğru ve bilimsel adımları atmaya çalıştım. O gün yanımızda durmayıp egelleyenlerden, bakıyorum Türk Tarımı ve Halkımızın Sağlıklı ve Alım Gücü içerisinde gıda ihtiyacının karşılanması konusunda bugün hiç ses çıkmıyor...Bu hususlar; bir Milletin Geleceğinde önemli değil mi yoksa?
Tarımda; Tohum, Fide, Fidan ve Hayvancılıkta tabiiki  ırkcılık yapacaksın.Yoksa, yabancıya muhtaç olursun...Unutmayın, onlar da sizi sömürerek her türlü HASTALIKLI TOHUM ve HAYVANI size vererek, doğanızı kirletip sizi dize getirir.. ..

Önemli olan; İnsanlar arasında ırkçılık yapmamaktır. ..
Diğer yandan; tohumun ülkücüsü sağcı- solcusu olur mu? Bu nasıl bir geri ve düşman bir kafa? Ama, Tohumun yerli ve millisi olur....

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN....
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....

Hüsnü Yusuf Gökalp / Tarım eski Bakanı

Editör: TE Bilisim