Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 ABD'nin Texas eyaleti Dallas kentinde, başında Pamela Geller’in bulunduğu Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi (American Freedom Defence Initiative - AFDI) isimli İslam karşıtı Siyonist kuruluşun organize ettiği, ‘Efendimize hakaret’ yarışmasının ‘Kazanan Karikatürler’ sergisi ve ödül törenine silahlı saldırı düzenlendi.
2 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Amerikan kaynaklarından gelen ilk bilgilere göre sergi ve ödül töreninin düzenlendiği Curtis Culwell Merkezi’ne baskın düzenlemek isteyen 2 kişi silahları ve sırt çantalarında taşıdıkları öne sürülen bombalar ile ölü ele geçirildi. Olay,  dünya basınında ‘şok saldırı’ başlığıyla yer alırken, AFDI’nin İslam karşıtlığını Avrupa’dan Amerika’ya çekme hedefinde önemli bir aşama kat ettiği kaydediliyor. 

Geçtiğimiz nisan ayından bu yana 10 bin dolar ödüllü ‘Muhammed Karikatür Yarışması’ çalışmalarını sürdüren AFDI ve Pamela Geller internet sayfalarında “Charlie Hedbo olayından sonra korkmadığımızı ve onların cihadına karşı dünya çapında böyle sergiler ve yarışmalar olması gerektiğini” söyleyerek Müslümanlara kışkırtıcı bir dille seslenmişlerdi. 

SÖZDE YARIŞMADA KAZANAN!

Yarışmanın kazananı ise kişisel bloğunda Müslümanlara, İslam’a ve Peygamber efendimize hakaretten çekinmeyen ve İslam Karşıtlığı ile tanınan karikatürist Bosch Fawstin olarak açıklandı.

Saldırıyı sürmanşet ve manşetlerinde yer veren Daily Mail, BBC News gazeteleri ise yarışmada sergilenen karikatürleri sansürlediler.
ÖLDÜRÜLEN ABD’Lİ BİR MÜSLÜMAN

FBI saldırganlardan birinin kimliği Amerikalı Müslüman Elton Simpson olarak açıklandı. Açıklamada, Simpson’ın 5 yıl önce bir terör örgütüne katılmak için Somali’ye gitmek üzereyken gözaltına alındığı, savcılık tarafından delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldığı ve o günden beri FBI’ın listesinde olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim