Rus güvenlik birimleri Türkiye bandıralı ticari tekneyi yönünü değiştirmeye zorladı. 

Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...

Rus güvenlik birimleri Türkiye bandıralı ticari tekneyi yönünü değiştirmeye zorladı. Kırımlı şirket Çernomorneftegaz'ın çalışma sahasına girdiği iddia edilen Türkiye bandıralı ticari tekne, Rus güvenlik birimleri tarafından yönünü değiştirmeye zorlandı.


Konu ile ilgili Çernomorneftegaz bir açıklama yaptı. Kırımlı şirket Çernomorneftegaz, petrol kulelerinin taşındığı sırada bir kargo teknesinin ortaya çıktığını ve kimliği belirsiz kargo teknesinde Türk bayrağı olduğunu belirtti. Türk teknesinin, gemilerin çarpışmasını önlemek için belirlenen denizcilik kurallarını ve de uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve petrol kulelerinin taşındığı sırada gemilerinin önünde durma girişiminde bulunduğu belirten Kırımlı şirket Türk teknesinin kaptanının Rus gemileri ile telsiz ile bağlantı kurmadığını ve de kendi yaptıkları çağrılara yanıt vermediğini belirtti.


Uyarılara yanıt alamadıklarını belirten Kırımlı şirket, iki Rus gemisinin, Türk teknesini, tehlike oluşturmayacak bir noktaya yönlendirdiğini belirtti. 

Editör: TE Bilisim