TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bulunan Ermitaj müzesinin kuruluşunun 250. yıl dönümü kutlamaları, 3 boyutlu gösteriyle başladı. Yağan kara aldırmayan 500 bin kişi, müzenin karşısında bulunan Genelkurmay binasındaki görsel şöleni izlemeye geldi.

Saray meydanında düzenlenen 3 boyutlu gösteri, binanın kuruluş dönemi olan II. Katerina dönemiyle başladı. Sarayın Çarlık döneminden günümüze kadar geçirdiği evre, müzik eşliğinde izleyicilerle buluştu.

İzleyicileri adeta tarihte gezintiye çıkaran gösteri, müze bünyesinde bulunan 170’den fazla resim ve tablo eserleri bir araya getirilerek oluşturuldu. Rus basınına göre, yarım saat aralıklarla 3 saat boyunca süren gösteriyi yaklaşık 500 bin kişi izledi.

Gösteriyle ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na konuşan Ruslan Şamseev, programı oldukça beğendiğini söyledi. Şamseev, “Program oldukça etkileyiciydi. Bence, sıra dışı bir projeyle sunulan müzenin tarihteki yolculuğunu buraya toplanan insanlar zevkle ve gururla izledi.” dedi. Gösteriyi izlemeye küçük kızıyla gelen Lena Dobrovolskaya ise tüm programın harika olduğunu ifade etti.

Çarlık döneminde saray olarak kullanılan bina, şu anda dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alıyor. Müze geçtiğimiz aylarda, TripAdvisor kullanıcıları tarafından Avrupa’nın en iyi müzesi seçilmişti.

Editör: TE Bilisim