Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
 Bugün yaptığım sokak gözlem ve tartışmaları bu gerçeği net biçimde ortaya koydu. MHP hep haklı oldu ama bu haklı oluşu bir türlü millet iradesi ile yeterli desteğe ulaşamadı. Bunun için ter gözyaşı ve yeni bir gönül seferberliği destanı yazılmadan kara propgandaya mani olamayız.

Güneydoğudan silinen AKP PKK ile müzakereden sonra şimdi terörle mücadele görüntüsü ile seçim şovu yapıyor. Ama bir türlü PKK ile açılım sevdasından vazgeçmiyor. MHP parti duruşu hakkındaki negatif algı problemini acilen çözmelidir. Ne olduğumuz kim olduğumuz dogru dürüst birikimli olmamızdan çok daha önemlisi nasıl anlaşıldığımızdır.

Enerji ve mesaimizi ne olmadığımızdan çok ne olduğumuzu anlatma safhasına geçiremezsek ülkeye ve harekete gerçekten yazık olur. MHP gelişen ama değişmeyen asil kararlı milli duruşunu geniş halk kitlelerinde pozitif algı ile oya dönüştürme başarısını gösteremez ise Ülke çok büyük sıkıntıkara gebedir. CHP'nin ülkenin kuruluş ve kurtuluş değerlerine ihanet ettiğini Atatürk'ün kemiklerini sızkattığını uygun bir entellektüel dille anlatamazsa Türkiye artık tasfiye edilecektir.

Bu konuda soğuk savaş döneminin jargonu ve kuyruk acısı ile hala oraya takıntı yapanlar CHP adına ahkam kesip ön yargı ile MHP'ye kin kusuyorlar. Bu kesime Atatürk ve onun eserini hatırlatacak Çogulculuk değil tek millet tek devlet ve Üniter yapının BOP fitnesinin özerklik ve federasyon arayışına kurban edilmemelidir. CHP'li seçmenin bu ölçülerin kantarına çekilmelidir. AKP parti olarak milliliği yerle bir ederken bu değerler üzerinden oy topluyor olması dindarlığın dinciliğe feda edilmesi Türk İslam Ülküsünü savunanları ayağa kaldırmalıdır. MHP ile toplum arasına örülen Berlin duvarları acilen yıkılmalıdır.


Soğuk savaş döneminin simge yapıtı bugün Ülkücüler ile millet arasına yeniden örülüyor.Bu demir ağları ancak gönül adamı dava adamı Ülkü adamı ve efsane karşılıksız sevda çekenler eritir. İşte bu kahramanlar acilen bir kaç adım öne çıkmalıdır. Hareketin kendi disiplini ve hiyerarşik yapısı içinde insiyatif alınmalı çünkü durum çok vahimdir. Bunun engeli olarak başkalarını suçlama kolaycılığından sıyrılmadan hiç bir şey başaramayız. Evet kendimizden başlayacak küçük bir dalga etkisi ile yeni Bizans sahillerini büyük dalgalarla dövebiliriz. Evimizden sokağımızdan mahalleye açılan bir dip siyasal ve sosyal deprem dalgası ihaneti ancak bitirir.
Editör: TE Bilisim