Türk Dünyası'nın önde gelen isimlerinden, Türklüğün Yılmaz Savunucusu, Türkçülerin Koca Reis'i Sami Yavrucuk yaşamını kaybetti. Sami Yavrucuk, Zincirlikuyu Mezarlığı Camiisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Türk dünyasının tanınmış isimlerinden biri olan Sami Yavrucuk vefat etti. 3 Mayıs 1944 yılında Türkçülük suçlaması ile tutuklanan isimlerin en genci olarak bilinen Sami Yavrucuk, her yazısını "Tanrı Türk'ü Korusun" diye bitirirdi.

Yavrucuk ilerleyen yaşına rağmen Ergenekon tutuklamalarına karşı açıkça tavır almış ve, "eğer yaşım yüzünden beni tutuklamıyorsanız gücenirim. Atalarımın huzuruna bu lekeyle çıkamam, beni de tutuklayın, ben de Türkçüyüm. Tanrı Türk'ü korusun" diye yazmıştı.

Sami yavrucuk, Zincirlikuyu Camiisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenazeye TBMM Başkanvekili Vekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ve MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, kızı Sumru Yavrucuk,MHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Sabri Şenel ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Sami Yavrucuk'u anlattı.


Editör: TE Bilisim