Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Milli Piyango İdaresinin satılması haberleri ile aynı zamanda Sayısal Loto'nun büyük ikramiyesi yine Ankara-Yenimahalle' ye çıktı.

Bu ilçeye tam 18 defa büyük ikramiye isabet etti.

Büyük ikramiyenin aynı ilçeye 18 defa çıkması, elbette istatistiksel olarak mümkün. Böyle bir ihtimal her zaman var. Ancak tedirgin eden şu ki, böyle bir ihtimalin gerçekleşme oranı düşünülemeyecek kadar çok küçük.

Şöyle bir örnek verelim... bir insan olsun... ömrü boyunca çeşitli şehirlerde yaşamış olsun... Bu insanın tuhaf bir talihi olsun. Diyelim ki, 18 defa farklı şehirlerde gezinirken, başına farklı binaların balkonundan "TESADÜFEN" düşen saksılar isabet etsin. 18 defa!... üstelik saksıların tümünün de herhangi bir insanın girişimi olmadan, kendi kendine düştüğü iddia edilsin. Mümkün mü? evet, kağıt üzerinde mümkün. Ya peki gerçekçi mi? Maalesef gerçekçi değil.

Basına bir çok iddia yansıyor.... Özellikle daha iki gün önce Milli Piyango çekilişlerinin 2009-2014 arası büyük ikramiyelerinin FETÖ tarafından ayarlandığı ve böylece muazzam bir servet edinildiği haberleri vardı.. bunların tamamı komplo teorisi de olabilir, maalesef gerçek çıkan haberlere bakıldığında "Gerçek" olduğu da ortaya çıkarsa şaşıramayız.

Milli Piyango denilince, kayda değer bir paranın el değiştirmesinden bahsediliyor. Şöyle söyleyelim. Milli Piyango'nun 2015 yılında dağıttığı ikramiye 1.1 MİLYAR TL'dir... aynı civarda bir rakam da Kamu'ya aktarılmış.

7,5 milyar nüfusa sahip dünyada 1 milyarın üzerinde serveti olan 2.325 kişi var... Kısaca; eğer anlatılan komplo hikayeleri doğruysa, Türk Milli Piyango İdaresi bu 2.325 insana yeni zenginler ilave etmiş olabilir.

Hele iddia edildiği gibi, bu cemaat disiplini içindeki bir örgütlü eylemse; yani bu şekilde elde edilen paralar sadece tek bir havuzda toplanıyor ve oradan da servetleri daha arttırmak amacıyla kullanılıyorsa, havuzda birikebilecek paranın miktarı akılları durduracak cinstendir.

Ancak, tekrar hatırlatmak isteriz ki, bunların hepsi bir iddiadır.

Elimizdeki tek veri ise, Yenimahalle ilçesine 18 kez büyük ikramiyenin isabet etmiş olmasıdır.

(Haberalp Özel)

Editör: TE Bilisim