İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Şehirler-Kültürler ve Yörelerimiz' projesi kapsamında 1 Mayıs ve 4 Haziran tarihleri arasında belirlenen Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin illerine günübirlik kültür gezileri başladı.

Projeden; daha önce kendi imkânlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı bulunmayan, gençlik faaliyetlerine katılmamış, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, maddi durumu iyi olmayan, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, aileleriyle göç eden gençlerin öncelikli olarak faydalanması amaçlanıyor.

Etkinliklere 14-29 yaş arası katılımcılar kabul ediliyor ve yaklaşık olarak bin 400 kişinin katılması hedefleniyor. Katılımcıların yüzde 10’unu engelliler oluşturacak. Projenin bu yılki ilk ayağında, 7-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki tarihi ve manevi alanların, belirli bir program çerçevesinde 160 katılımcı ve 8 personel ile gezildiği belirtildi.






Cihan

Editör: TE Bilisim