Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Diyarbakır'da 10 Mayıs’ta PKK terör örgütü tarafında teröristlerin bombalı saldırısı sonucu yaralanarak tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen polis memuru Mücahit Erbaş'ın acı haberi memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehit babası Ali Erbaş, “Vatan hepimizin vatanı, savunmakla mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda." diye konuştu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK terör örgütü tarafından 10 Mayıs’ta yapılan bombalı saldırıda yaralanan ve GATA’da tedavi gören polis memuru Mücahit Erbaş, dün akşam saatlerinde şehit oldu. Şehit Erbaş’ın cenazesi helikopterle Sorgun ilçe stadına getirildi, buradan cenaze aracına konulan şehidin naaşı helallik için konvoy eşliğinden Bedirbaba Mahallesindeki baba evine getirildi.Burada şehit polis Erbaş için helallik alındı.

Şehidin babası emekli imam Ali Erbaş’ın metanetini koruduğu gözlenirken yaptığı açıklama ile vatan sevgisinin her şeyden önemli olduğunu belirtti.

Acılı şehit babası Ali Erbaş, vatanı korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Vatan hepimizin vatanı, savunmak ile mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda. Benim evladım da vatan için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Milletimiz kalbini ferah tutsun er geç yenilecek bu kafirler, bunlarla başa çıkacağız. Evladımın şehit olduğundan hiç pişmanlığım yok. Sadece gönül üzüntüm var, başka üzüntüm yok.”

'OĞLUMLA EN SON 17 GÜN ÖNCE BİRLİKTEYDİK ÇOK NEŞELİYDİ'

Oğlunun 17 gün önce izine geldiğini hatırlatan Erbaş, '“Çok mutlu, çok neşeliydi. Bizimle çok ilgilendi. Aramızda çok güzel muhabbetler geçti. 10 gün GATA'da yattı. Orada çok ilgilendiler ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağıma söz verdik. Bundan asla caymayız, asla dönmeyiz. Tevhide, kadere inanan insanlarız. Ölüm bir saniye gecikmez. Ölüm bir sebeple gelir. Cenabı Allah bize böyle inanmayı nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Şehidin cenazesi, Garajlar Yeni Cami’de cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından belediye meydanında düzenlenecek cenaze töreni sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.Cihan

Editör: TE Bilisim