Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Irak sınırına yakın Tekeli Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin havanla saldırması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Cuma Akalın'ın (24) ailesine acı haber verildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Güneş Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde anne Hatice Akalın ve diğer aile yakınlarına Akalın'ın şehadet haberini iletti. Acı haberi duyan aile gözyaşlarına boğulurken, şehidin ağabeyi Mustafa Akalın ise sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, şehidin ağabeyine ambulansta müdahale etti. Haberi alan Akalın'ın akrabaları ve tanıdıkları, şehidin baba evine akın etti. 3 erkek, 1 kız kardeşten en küçüğü olan şehit Cuma Akalın'ın babası Ökkeş Akalın’ın yıllar önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yapan şehit Cuma Akalın’ın yaklaşık 1 yıl önce sözleşmesini yenilediği, askerlikten önce ise inşaatta işçi olarak çalıştığı belirtildi. Ayrıca şehidin annesi Hatice Akalın’ın, komşularına birkaç gün önce oğlunu evlendirmek istediğini aktardığı öğrenildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim