Son dönemde mültecilerin sebep olduğu sosyal, ekonomik ve güvenlik sorunlarına bir de sağlık sorunu eklendi. Sinan Oğan, Türkiye’ye göç yoluyla getirilen hastalıklara dikkat çekti ve “tehlike büyük” diyerek konuyu gündeme taşıdı. Türkiye’de son dönemde hastalık çeşitleri arttı ve bu hastalıkların birçoğu da göç yoluyla geldi. Hiç kimse tarafından konu gündeme getirilmezken hükümet tarafından paylaşılan bir veri de bulunmuyor.

Sinan Oğan Twitter’dan şu paylaşımlarda bulundu…

“Hastalıklar Katlanacak”

Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye maliyetinin 30 milyar dolar olduğu söyleniyor. Peki şimdiye kadar milyarlarca lira harcanarak Türkiye’de kökü kazınan tüberküloz, çiçek, menenjit ve daha adını bile unuttuğumuz hastalıkların yeniden hortlamasının maliyeti? Bu yıl hastaneler hiç olmadığı kadar salgın hastalık şikayeti ile gelenlerle dolu. Bu hastalıklarla mücadelede özellikle mültecilerin yer, adres tespiti kolay olmadığı için mücadele ve dolayısıyla da maliyeti de daha da artacak, hasta ve hastalık sayısı da katlanacaktır.

“Ana Sebeplerden Birisi Hastalıkların Göç Yoluyla Gelmesi”

Mültecilerin kontrolsüz, başıboş bir şekilde tüm Türkiye’ye yayılmasının güvenlik, ekonomik, sosyal ve ahlaki sorunlar getirmesinin yanı sıra ciddi bir sağlık sorununu da beraberinde getirdiği unutulmaktadır. İnfluenza salgını çığ gibi büyüyor. Hükümet istatistik açıklamıyor. Daha önce hiç yakalanmadığınız hastalıklarla yüzleşmenizin ana sebeplerden birisi ülkeye göç yoluyla bu hastalıkların getirilmesidir. Sağlık Bakanlığı da, sağlık meslek odaları da, muhalefet partileri de, basın da maalesef bu konuda suskun. Ama tehlike büyük!

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi






Editör: TE Bilisim