Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Singapur’da Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Türk Günleri’ etkinlikleri, çeşitli programlarla Ekim ayı süresince devam etti.

Ekim ayı başında yapılan açılış programına, Türkiye’nin Singapur Büyükelçisi Hakkı Taner Seben’in yanı sıra birçok üst düzey davetli katıldı. Açılış programında Sema gösterisi de yer aldı.

Türk Günleri etkinlikleri kapsamında ,Türkiye yemekleri kursu, Ebru kursu, Türk müziği gecesi, Türkiye fotoğrafları yarışması, Türkiye tanıtımları ve farklı sosyal çevrelere hitap eden seminer ve konuşmalar düzenlendi. Fotoğraf yarışmasının birincisine Türk Hava Yolları tarafından Türkiye bileti hediye edildi. Ayrıca Marina Mandarin otelde bir ay boyunca Türk yemekleri servis edildi.

Etkinlikler kapmasında düzenlenen TCC’nin 14. Diyalog ve Dostluk Yemeği'ne Singapur Meclis Başkanı Halimah Yacob da katıldı. Program çerçevesinde geleneksel olarak verilen diyalog ödülü, bu yıl Taoist rahip Master Lee Zhiwang’a verildi. TCC’nin bu tür programlarından etkilenerek artık kendilerinin de diyalog programları düzenlemeye başladıklarını ifade eden Master Lee, başlangıçta kendi çevresi tarafından tepkiyle karşılandığını ama daha sonra kabul gördüğünü dile getirdi.

Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunu yaptığı Türk Günleri etkinliklerine Türkiye’nin Singapur Büyükelçiliği, Singapur-Türkiye İşadamları Derneği ve Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı da katkı sağladı.

Editör: TE Bilisim