BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Seçimlerde Hollanda ile ve AB ile vuruşanlar, AB, ABD ve dünyanın her tarafında Türkler ve sevenlerimiz ile bir psikolojik, diplomatik ve her türlü karşı hareket yaparak dünyayı ayağa kaldıracak milli bir seferberlik başlatmalıdırlar.

Terör konusunda veya temel insan hakları konusunda terörden muzdarip olan ülkeler ile dünya zirvesi mazlumun garibin çaresizin dili olacak bir tavır ortaya konabilir.

Yurt dışında yaşayan Türkler yalnızca oy deposu değildir. Meşru, demokratik, bulundukları ülkelerin yasalarına bağlı, barış, dostuk köprüsü olmalıdırlar.

"EY"ler ile bu süreç yönetilemez. Mesela Türk federasyonları daha farklı işlevsel hale gelebilir. Bugün Şırnak'ta askere silah sıkan elin silahını veren ele ininde vurmak gerekir. Katillerin karnını doyuranların maskesini oralarda indirmek gerekir.

Terörle mücadelede evlatlarımızı şehit vermeden önce daha farklı seçenekler denenebilir. Bu konuda ortak akıla, feraset ve basirete ihtiyaç vardır. İktidar ve kuyruğuna takılmakta ısrar eden muhakefetin birlikte görevi bunlardır. Mesela AB'de veya farklı ülkelerde muhalefetin de yapması gereken çok şey vardır. Bu üçüncü dünya ülkelerindeki koltuk kapma veya muhafaza yöntemleri ile olmaz; demokrasi hukuk adalet evrensel değerler ile olur.

Sabri Şenel


Editör: TE Bilisim