Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
Saadet Partisi (SP) Genel İstişare Kurulu (GİK) Üyesi Selman Esmerer, Yüce Divan’ın, kendine güvenen insanların aklanması için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Partisinin genel merkezi tarafından ülke çapında başlatılan 'Halkla Kucaklaşma' programı kapsamında Edirne’ye gelen Esmerer, basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya gelen Esmerer, sözü 4 eski bakanın karıştığı yolsuzluğa getirdi.

Yüce Divan’ın, kendine güvenen insanların aklanması için iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan Esmerer, ancak yolsuzluğa bulaşan bakanların, Yüce Divan’a gönderilmeme çabasını gördüklerini kaydetti. Bu konuda bir paniğin olduğunu gördüklerini ifade eden Esmerer, şunları söyledi: “Göndermemek için her türlü çabayı hükümet gösteriyor. Çoğunluğunu kullanıyor. Reddetti. Hatta delillerin ortadan kaldırılması için bir çaba sarfediliyor. Siyasi parti olarak beklentimiz, Meclis'te bu bakan arkadaşların Yüce Divan’a gönderilmesidir. Ama tahminlerimiz odur ki AK Parti üstüne yukarıdan başlayan bir baskı var. Dolayısıyla orada da bu arkadaşların yüce divana gönderilmesi zor görünüyor.”

Yapılan yolsuzlukların hesabının verilmesi gerektiğinin altını çizen Esmerer, “Gelinen noktada maalesef ‘Biz millete ancak hesap veririz. Öyle bir şey varsa onu millet değerlendirir. Bizim oyumuz yüzde 48. Dolayısıyla bu millet bizi aklıyor’ anlayışı ve algısını AK Parti iktidarı ciddi bir şekilde oluşturuyor. Bunun üzerine bütün çalışmalarını bina ediyor. Bu son derece yanlıştır.” dedi.

“Biz yüzde 50 oy aldık dolayısıyla biz dokunulamayız. Kimse bize hesap soramaz. Millet ne derse o olur. Milletin de temsilcisi biziz.” anlayışını eleştiren Esmerer, “Evet, millet ne derse o olur ama suç işlememek kaydıyla. Suç yargılanmalıdır. Suç işleyen hakim karşısına çıkar. O suç işleyen herkes katil, yolsuz, hırsız ben sandığa gitmek istiyorum. Bu mahallenin halkı referandum yapsın, beni oylasın. İyi miyim, kötü müyüm. Benim kararımı bu mahallede, ilçede, ilde oturanlar versin diye bir mantık asla kabul edilemez. Dolayısıyla AK Parti getirdiği bu nokta gerçekten hukuk tanımaz, keyfi, ben ne dersem o olur anlayışı ile ülkeyi idare etmesi bizi üzüyor, kaygılandırıyor. Dolasıyla biz diyoruz ki bu arkadaşlar Yüce Divan’a gitmeli ve yargılanmalı.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim