Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
EURO 2016 Fransa'ya İngiliz ve Rus taraftarların çatışmaları damga vurmuştu. UEFA, iki takım taraftarlarını da olayları devam ettirmemeleri yönünde uyarırken, Rusya'nın aşırı sağcı tribün liderlerinden Alexander Shprygin'in de içinde bulunduğu 20 Rus taraftar, Fransa tarafından sınır dışı edildi.

EURO 2016'da aynı grupta yer alan İngiltere ve Rusya arasında oynanan karşılaşma öncesinde yaşanan olaylar, Avrupa Şampiyonası'nın önüne geçmişti. Mücadelenin başlamasından saatler önce başlayan kavgalar, maç sonunda tribünlere, ardından da tekrar sokağa taşmıştı.

Marsilya sokaklarını savaş alanına çeviren Rus ve İngiliz holiganlar, ilk uyarıyı UEFA'dan almıştı. Olayların devam etmesi halinde UEFA, hem Rusya'yı, hem de İngiltere'yi turnuvadan diskalifiye etmekle tehdit etti. Fransa polisi tarafından gözaltına alınanlar hakkında da işlemler devam ederken, aralarında Rusya'nın aşırı sağcı tribün liderlerinden Alexander Shprygin'in de içinde bulunduğu 20 kişilik grup, Fransa tarafından sınır dışı edildi. İngiliz taraftarlardan da polise şişe atan 5 kişi gözaltına alındı.

Lille'de dün çıkan olaylara da polisin müdahalesi sert olmuştu. Polis 36 kişiyi gözaltına alırken, 16 kişi de yaralanarak hastaneyi kaldırıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim