Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü! Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü!
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip’te bulunan çadır kentte bulunan 4 bin 500 Suriyeli çocuğa oyuncak hediye etti.

        Oyuncak dağıtım töreni kapsamında Suriyeli öğrenciler Arapça şarkılar seslendirdi. Daha sonra Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, sınıfları gezerek yaklaşık 4 bin 500 Suriyeli çocuğa oyuncak dağıttı. Oyuncakları alan çocukların çok mutlu oldukları gözlendi.

        Oyuncak dağıtımında konuşan Başkan Tahmazoğlu, komşu Suriye’de acı bir dramın yaşandığını belirtti. Tahmazoğlu, “Suriye’de büyük bir savaş var, orada büyük acılar yaşanıyor. Oradan göçüp gelen ve burada bizim misafirimiz olan Suriyeli vatandaşlarımız var, komşularımız var, bunların içerisinde akrabalarımız var. Sağ olsun hükümetimiz başta olmak üzere, tüm valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, AFAD ve vatandaşlarımız bu işe sahip çıktılar. Suriyeli vatandaşlarımız burada bir misafir gibi ağırlanıyor.” dedi.

        Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise “Çocuklarımızın da eğitimi şuan bulunduğumuz bölgede çadır kentte verilmekte. Ancak çocuklarımızın oyuncak ihtiyacı vardı. Onu da sağ olsun Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu karşıladı. Yaklaşık 4 bin 500 çocuğumuza oyuncak hediye edildi. Bun buradan Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir desteği sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim