Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma
Suriye’de 15 Mart 2011 tarihinden bu yana devam eden iç savaşın izlerini en çok çocuklar taşıyor. Savaşın ardından ülkelerinden kaçan Suriyeliler, başta İstanbul olmak üzere Hatay, Gaziantep, Adana ve Mersin gibi şehirlerde yaşam savaşı veriyor.

Mersin’de okula gitmesi gereken çocuklar içler acısı bir halde dilencilik yaparak, mendil ve su gibi şeyler satarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Özellikle araç yoğunluğu bulunan 2. Çevre Yolu üzerindeki GMK Bulvarı, eski otogar ve Borsa kavşaklarında konuşlanan Suriyeli çocuklar, kırmızı ışık yandığı sırada arabaların camlarını siliyor ve ne kadar tehlikeli olduğuna aldırmadan akşam saatlerine kadar bu eylemi gerçekleştiriyor.

Binlerce Suriyeli savaş mağduru çocuktan birisi olan 11 yaşındaki Suriyeli Ayhem, yaşanan savaşın şiddetini çocuk bakışlarında ve yarım Türkçe’si ile anlatmaya çalışıyor Bayramda Suriye’ye dönüp zengin olacaklarını söyleyen Ayhem, ailesine yardımda bulunmak istediği için çalıştığını söyledi. Diğer çocuklar gibi kendisinin de okula gitmek istediğini fakat kimliği olmadığı için okula gidemediğini söyleyen Ayhem, savaş bitince Suriye’ye döneceklerini dile getiriyor. Cihan

Editör: TE Bilisim