Giden Gitmiştir… Giden Gitmiştir…
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Mülteciler Günü kutlaması, Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi. Suriyeli çocuklar ve ailelerinin katıldığı etkinlikte minikler doyasıya eğlendi.

20 Haziran Birleşmiş Milletler Dünya Mülteciler günü kutlamaları Veliefendi Hipodromunda gerçekleştirildi. Etkinliğine, İstanbul’da yaşayan 500’e yakın mülteci çocuk ve aileleri katıldı. Etkinlik kapsamında çeşitli atölye çalışmaları ve oyun parklarının kurulduğu alanda çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinliğe aileleri ile gelen Suriyeli çocukların neşeli halleri dikkat çekti. Türkiye’ye geldikten sonra okula giden ve Türkçe öğrenen çocuklardan Eye Avas, “3. Sınıfa gidiyorum. Ailemle, arkadaşlarımla geldim. Burada çok eğleniyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğe kardeşiyle birlikte gelen Fatma Abdo ise “Eğlenmek için buradayız. Devam ettiğimiz kurstaki arkadaşlarımızla geldik.” dedi.

Etkinliğin düzenleyen kuruluşlardan Maya Vakfı Kurucu Başkanı Esra Özsüer yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “topraklarını zorunlu olarak geride bırakıp gelen mülteci ve geçici konum altındaki tüm insanlar için burada bulunan bütün sivil toplum kuruluşları olarak gıda yardımı, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçların giderilmesi, psikososyal destek mekanizmalarının oluşturulması çaba gösteriyor, canla başla çalışıyoruz.” Etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu oldukları ifade eden Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Ekinci de emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Suriyeli çocuklar ve aileleri gün boyu etkinlik alanındaki oyun ve faaliyet alanlarında doyasıya vakit geçirecek. Bunun yanı sıra çocuklar hipodromda bulunan bazı atları severek elleriyle besledi.Cihan

Editör: TE Bilisim