31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM bahçesinde Ardahan’dan getirdiğini söylediği hayvan iskeleti ile basın toplantısı düzenledi. Öğüt, Doğu Anadolu’da binlerce büyükbaş hayvanın şap hastalığı nedeniyle öldüğünü söyledi. Açıkta kalan hayvan leşlerinin yeni hastalıkları sebep olduğunu aktardı.

    CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM’de hayvan iskeletli bir basın toplantısı düzenledi. Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum ve Ağrı’da yaklaşık 2 bin 600 köy bulunduğunu aktaran Öğüt, “Bu köylerde en az 25 ila 50 hayvan öldü. Yani sadece bu beş ilde 100 bine yakın hayvan ölümü var. Bu hayvanlar, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı zamanında şap iğnesini göndermediği için öldü.” diye konuştu.

    Ölen hayvanlardan bir kısmının toprağa gömüldüğünü, bir kısmının ise dışarıda kaldığını aktaran Öğüt, “O leşler kokuyor ve korkunç bir hastalık yayıyor. Korkunç, leş gibi bir koku var. Tarım Bakanlığı ilgilenmiyor. Sayın Başbakan siz de ilgilenmiyorsunuz. İyi ki Taksim Platformu meydana çıktı. Ben şimdi bu işi Taksim Platformu’na havale ediyorum. Bu platformu Kars’a, Ardahan’a davet ediyorum.” dedi.

    Ensar Öğüt, kamuoyunun dikkatini çekmesi için basın toplantısını hayvan iskeleti ile yaptığını aktardı.

Editör: TE Bilisim