Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Bilindiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri bugün anıtkabirde "Ata'nın huzurunda ordu-millet elele" etkinliği yapacağını duyurmuş ve milleti anıtkabire çağırmıştı.

Fakat son anda bu etkinlik iptal edildi! Gerekçe olarak 'güvenlik' gösterildi. (15.00 te başlayacak etkinliğin iptali 12.45'te duyuruldu. Bu asla normal değil. Herkes oraya gitmiş olmalıydı)

Eğer bir güvenlik kaygısı duyuluyorsa, böyle bir etkinliğe daha baştan girişilmezdi. Son anda alınabilecek hiç bir istihbarat da olacak terör saldırısının etkisini azaltamazdı. Çünkü TSK'nın duyurusundan sonra insanlar bir gün önceden hazırlığını yapmış ve şehir dışından gelecekler yola çıkmıştı bile.. 

Nitekim TSK etkinliği iptal oldu ama bugün anıtkabiri yüzbinlerce kişi ziyaret etti.

İptale gösterilen gerekçe pek inandırıcı değildir. Daha doğrusu temkinle karşılanması gereken bir gerekçedir. TSK'nın geçmişinde böyle bir iptali hatırlamıyoruz. Etkinliğin düzenleneceği gün TSK'nın, gelenleri korumak için bile anıtkabirde olması gerekmez miydi? Şüphesiz kahraman ordumuz son dakikada kimseyi böyle yüzüstü bırakmazdı.

İLGİNÇ GELİŞME... KOMUTANLAR ŞIRNAK'A GİTTİ


Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’deki etkinliğin iptal edildiğini açıkladıktan iki saat sonra bu kez Genelkurmay Başkan Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlarının inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gittiğini duyurdu. Hatırlanacağı gibi, geçen hafta Ankara-Mamak’tan Çankırı’ya nakledilen 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, tugayın karargahı dahil personeli, tank ve zırhlı araçlarıyla birlikte Şırnak’ın Silopi ilçesine kaydırılmıştı. Askeri kaynaklar, Irak ve Suriye’de Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir gelişme olması durumunda tugayın sınır ötesi müdahaleye katılacağını söylemişlerdi.

KAFALARDAKİ SORU


Anıtkabir etkinliğinin yapılmasına saatler kala aniden iptal edilip, komutanların apar topar sınır bölgesine gitmesi akıllara başka bir soru getirdi. Acaba ordunun acilen ağırlıklı müdahale etmesi gereken bir dış tehdit mi vardı?

Sorular zaman içinde cevabını bulacaktır ama biz peygamber ocağının aslanlarını Allahımızın her türlü beladan esirgemesini niyaz ediyoruz.

(Haberalp)



Editör: TE Bilisim