Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (ROG), Türkiye'deki gözaltılara tepki gösterdi.Konuyla ilgili yapılan açıklamada Erdoğan’ın basın özgürlüğünü tanımadığına yer verildi.

Cumhurbaşkanının YouTube ve Twitter’i kapatmasından ‘Alo Fatih’ ile Türk basın tarihine geçen sansüre, işini kaybeden gazetecilere ve Diyarbakır’daki olaylarla ilgili basın yasağına kadar birçok konuya değindikten sonra sözü Zaman ve Samanyolu TV’ye yapılan baskınlara getiren ROG Başkanı Christian Mihr, “Baskınlar Türkiye’deki basın özgürlüğüne tam bir darbe indirmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çoğulculuk ve özgür basını umursamadığını tekrar göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

“Türk hükümetinin tutuklanan gazetecileri derhal serbest bırakmasını istiyoruz. Gazetecilerin işlediği tek suç, hükümetten farklı düşünmeleridir.” diyerek çağrıda bulunan Mihr, halkın gazetecilere sahip çıkmasından da övgü ile söz etti.

Editör: TE Bilisim