‘Türk Kimliğinin Kaynakları’ ‘Türk Kimliğinin Kaynakları’
Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü, 14 Aralık günü medya mensuplarının yanı sıra yapımcı, yönetmen ve oyunculara yapılan operasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tanülkü, “Roller bazıları için ters gelebilir, bazıları için hoşnut karşılanabilir ama bu beni bağlayan bir unsur değil, basın budur. Basın ne kadar özgürse o ülke o kadar özgürdür.” dedi.

Ankara, CerModern’de yapılan '100. Yıl Film Afişleri Sergisi' açılışına katılan Turgay Tanülkü, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) 14 Aralık’ta özgür basına ve sanat camiasına yapılan operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Tanülkü, “Ben Turgay olarak ülkemin insanına, dinine, ülke bütünlüğüne laf edilmeyecek bütün rollerde oynarım. Bu roller bazıları için ters gelebilir, bazıları için hoşnut karşılanabilir ama bu beni bağlayan bir unsur değil, basın budur. Basın ne kadar özgürse, o ülke o kadar özgürdür.” diye konuştu.

"Kime, nasıl ne şekilde olursa olsun engellenmek, savunmaları sadece haberleri dinlersin kendine göre yorumlarsın." diyen Tanülkü, “Şu haberi dinlemeyeceğim, şu kitleyi, şu televizyonu seyretmeyeceğim diye bir baskı rejimi hoş değil.” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim