İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Edirne'de, eriyen kar ve yağan yağmur sonrası Tunca Nehri'nin debisi yükselmeye devam ediyor. Özellikle Bulgaristan ve Edirne'deki karın erimesi, gece yağan yağmur ve çevredeki akarsuların Tunca'ya bağlanmasıyla nehrin debisi giderek yükseliyor.

Tunca Nehri'nde, dün gece yükselen su seviyesi, son yapılan ölçümlere göre artmaya devam ediyor. DSİ'nin, saat 12.00'de yaptığı ölçümlere göre su seviyesi 123 m3/sn (metreküp/saniye) olarak ölçüldü. DSİ Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, su seviyesi 150 m3/sn'nin üzerine çıkarsa taşkın riski başlıyor.

Yükselen su seviyesiyle birlikte Tunca Nehri'nin yatağında bulunan Fatih Köprüsü ve Kanuni Köprüsü araç giriş çıkışına kapatıldı. Nehir yatağından taşan sular, tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkiindeki boş alanlara ve güreşlerin yapıldığı sahanın çevresine doğru yayılmaya devam ediyor.

Bunun yanı sıra bazı ekili alanlar da suların yatağından çıkmasıyla zarar gördü. Yetkililer, herhangi bir taşkın riskine karşılık tüm tedbirleri almış durumda.


Editör: TE Bilisim