90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
Türkiye’nin kamuya bağlı ilk diyabet ve obezite merkezinin, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Zonguldak'ta kurulacağı bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, merkez kampüsteki Konukevi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş, Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım ve Koordinatör Yardımcısı Hasan Özer de hazır bulundu.

Son 2 yıldır yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Rektör Özer, Türkiye’nin kamuya bağlı ilk diyabet ve obezite merkezinin Zonguldak’ta açılacağını müjdeledi. Özer, “Bu alanda çok büyük ihtiyaç olduğunu gördük. Resmi başvurumuzun kabul edilmesiyle Türkiye’nin ilk merkezini açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu merkez, Ankara’dan itibaren bütün Batı Karadeniz illerine hitap edecek bir projedir. 2 yıl içinde faaliyete geçecek olan Diyabet ve Obezite Merkezimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Akademik personel ve öğrenci sayısında ciddi artış yaşandığını ifade eden BEÜ Rektörü Özer, "Biz göreve geldiğimizde 301 öğretim üyesi vardı. Şubat ayı itibariyle öğretim üyesi sayımız 435'e yükseldi. Üniversitemiz akademik personel açısından her yıl büyüyen bir üniversitedir. Öğrenci sayımız ise 21 bin seviyesinden 27 bin 610 rakamına ulaşmış durumda. Ortalama yüzde 29 oranında bir artış söz konusu. Amacımız merkez ilçe nüfusumuzun yüzde 10’u kadar öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Temel politikamız ise lisans ve lisansüstü programlarımızı artırmak." diye konuştu.

Özer, 2012 yılı itibariyle 28 farklı ülkeden 104 yabancı öğrencinin eğitim gördüğü BEÜ’de bilimsel projelere yönelik 5 milyon 164 bin liralık bir kaynak aktardıklarını kaydetti.

Konuşmasında üniversite ve şehir ilişkisine de değinen Özer, şunları söyledi: “Göç veren bir şehirde yaşıyoruz ama üniversitemiz sürekli göç alıyor. Bir üniversitenin gelişmesi, bulunduğu şehirdeki sosyal, kültürel, eğitim ve barınma olanaklarıyla paralellik arz eder. Önemli olan bir noktadan başlamaktır. Biz üniversite olarak belirli bir başarıya ulaştık. Bu şehir de bunu başarmalıdır. Burada suçlu aramak yerine sorunları çözecek bir bakış açısı geliştirmek gerekir.”

"İSİM DEĞİŞİKLİĞİ 1 MİLYON TL’YE MAL OLDU"

Üniversitenin isim değişikliğinin ilk etapta 1 milyon TL’nin üzerinde maddi külfeti olduğunu dile getiren Özer, "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi olarak marka yapan üniversitemizin 20. kuruluş yıl dönümünde ismi değiştirildi. Tabela, mühür, evrak, sınav yerleştirme işlemleri başta olmak üzere isim değişikliği için ilk etapta 1 milyon TL para harcandı. Tabi ki belirli bir marka değeri olan üniversitemizin isminin değişmesiyle bir kaybımız oldu. Üniversite yerleştirme işlemlerinde ve öğrenci talebi konusunda bir etkilenme yaşandı. Ancak attığımız ve atacağımız akıllı adımlarla bunu telafi ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim