90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
 Dağlıca'da şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ı Bursa'da onbinlerce vatandaş son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Yarbay’ın Bursa'daki cenaze törenine annesi Fatma, babası Niyazi Çelikcan’ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfettin Saldık ile binlerce Bursalı katıldı.  Şehit Yarbay’ın cenazesinin geç gelmesi nedeniyle öğle ezanı 15 dakika geç okundu. öğlen namazından sonra cenaze namazı Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırıldı.

Top arabasına konulan şehit cenazesi bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına nakledildi ve buradan helallik alınmak üzere babasının Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı cenaze törenine vatandaşların bir çoğu giremezken, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç ve MHP İl Başkanının da aralarında bulunduğu grubun protokolün içine girmesine de baştan izin verilmedi. Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın devreye girmesi ile kriz çözülünce MHP'liler de kortejde yürüyüşe katıldı.

400 VEKİL DEĞİL 400 SAAT İSTİYORUZ

Cenaze töreninde Ülkücü vatandaşların Caminin penceresinden açtığı pankart büyük ilgi gördü. MHP'li Vatandaşların Tayyip Erdoğan'ın "400 Vekil Verin Bu iş Çözülsün" sözlerine ithafen yazdığı "400 Vekil Değil 400 Saat Verin Terörü Bitirelim" pankartı çevredeki vatandaşlardan da yoğun alkış aldı.



Kaynak: Gazete2023

Editör: TE Bilisim