MHP Afyon il başkanlığı MHP Afyon il başkanlığı
Afyonkarahisar'da Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Projesi kapsamında düzenlenen kursları bitiren 18 kursiyere belgeleri verildi.

        Törene katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’nun gençleri iş sahibi yapmak ve vasıf kazandırmak için kolları sıvadığını söyledi. Balkanlıoğlu, “Nitelikli öğretmenlerle, herhangi bir vasfı, mesleği olmayan kişilere kurslar veriliyor. Hal böyle olunca hem işsizler iş sahibi oluyor, hem de iş adamları çalıştırabilecekleri elemanları buluyor. Böylece iki tarafında yüzü gülüyor.” dedi.

        Balkanlıoğlu, devletin UMEM kurslarıyla yetinmeyerek kursiyerlere harçlık verdiğini, sigortalarını yatırdığını ve o kursiyerlerin eğitiminin ardından çalıştıran müteşebbislere de teşvik verdiğini kaydetti.

        Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen belge dağıtım törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, TÜMSİAD Başkanı Mahmut Emin Birliktir, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ile UMEM Komitesi'nde görev alan kişiler ve kursiyerler katıldı.

Editör: TE Bilisim