Karesi'de MHP'lilerle bir araya gelen Özdağ, "Bazı arkadaşlar 'bir şeyin değişmesi gerek' diyor. Bu kulağa hoş geliyor, ama bir şeyin değişmesi yetmiyor. Birçok şeyin birlikte değişmesi gerekiyor. Genel başkanın değişmesi yetmez, genel başkan anlayışının da değişmesi gerekiyor” dedi.

MHP'lilerin kongrede 'Başbuğ' değil genel başkan seçeceğini ifade eden Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: 

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

“Başbuğ (Alparslan Türkeş) hakka yürüdü. Biz bu kongrede Başbuğ aramıyoruz, aramamalıyız da zaten. Bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkanları ölümle değişmeyi beklememeli, başarısız olan genel başkan görevi bırakmalıdır. Başarı iktidardır. Nasıl bir belediye başkanlığı seçiminde ikinci olan kişi oyları arttırmış olsa dahi, başarılı sayılmaz, partisini iktidarın dışında tutan genel başkan da başarılı değildir ve görevi bırakmalıdır.

Liderlik derken biz bir genel başkan seçiyoruz, onu söyleyelim. Lideri tarih seçer. Başbuğ Alparslan Türkeş, çünkü Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi(CKMP) Genel Başkanı olmadan da liderdi. Çünkü CKMP kurultayına lider olarak girmişti. Onu 27 Mayıs lider yaptı. 27 Mayıs'ta 38 subay vardı, bir tane lider çıktı. Onun için olağanüstü kurultaylardan lider çıkmaz, kurultaylar genel başkan seçer. Kurultayın seçtiği genel başkanın lider olup olmayacağını tarih gösterecek, onun tarih önündeki sınavı gösterecek.”

Editör: TE Bilisim